Gazze'nin Alt Yapsı  İsrail Saldırılarında Büyük Zarar Gördü (FOTO)

Gazze'nin Alt Yapsı İsrail Saldırılarında Büyük Zarar Gördü (FOTO)

İsrail saldırısında Gazze altyapısı hasar gördü

Filistinli bir vatandaş ve yetkililerin açıklamalarına İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda çok sayıda ev, sağlık ve eğitim tesisi hasar gördü .

Olay yerindeki muhabirlere göre, İsrail'in bombalaması çok sayıda tarım arazisi ve araca da zarar verdi .

Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in gece saatlerinde düzenlediği baskınlarda Gazze'nin doğusundaki Al Durrah Çocuk Hastanesi'nin yaralanan olmadan hasara yol açtığı bildirildi.

Saldırı, "tıbbi personel, hasta çocuklar ve refakatçileri arasında bir kafa karışıklığı ve korku durumuna neden oldu." dedi

Gazze'deki Eğitim Bakanlığı da saldırı sonucunda Gazze'nin doğusundaki tesislerinden birinin hasar gördüğünü duyurdu.

Gazze'deki Sivil Savunma, İsrail'in Gazze Şehri'nin doğusundaki tarım arazisini bombalamasının herhangi bir yaralanmaya yol açmadan yakındaki bir evin çökmesine yol açtığını duyurdu.

Gazze'nin doğusundaki Tuffah bölgesinde ikamet eden Ebu Mahir, "Cuma günü şafak vakti İsrail saldırıları sonucunda bir dizi büyük patlama meydana geldi" dedi.

İsrail ordusu, Lübnan'dan gelen roket atışlarına yanıt olarak Cuma günü erken saatlerde Gazze'ye hava saldırıları başlattı.

Perşembe günü İsrail ordusu, güney Lübnan'dan İsrail'e en az 30 roket atıldığını söyledi.

Gelişmeler, İsrail güçlerinin işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'yı basması ve Filistinlileri iki gece üst üste zorla uzaklaştırmasının ardından geldi.

Kaynak: TEVHİDHABER

07 Nisan 2023'te Lübnan'ın Qlaileh kentinde İsrail hava saldırısının vurduğu bir bölgedeki hasardan bir görünüm [Ali Hankir/Anadolu Agency]