Gazze'den Katar'a Teşekkür

Gazze'den Katar'a Teşekkür

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye'nin, destekleri dolayısıyla eski Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife Al Sani'ye teşekkür ettiği belirtildi.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Heniye'nin, eski Katar Emiri Al Sani'yi telefonla arayarak, "Filistin halkının yanında yer almaya devam eden Katar devletine teşekkür ettiğini ve Gazze hükümetinin, Filistin'in temel ilkelerine bağlı kalacağını aktardığı" ifade edildi.

Açıklamada, Katar'ın, önemli ve hassas dönemlerde abluka altındaki Filistinlilere yardım elini uzattığı ve acılarını hafiflettiği vurgulandı.

Al Sani'nin de "Ülkesinin Filistin halkının yanında yer almaya, destek vermeye ve bu konudaki projeleri uygulamaya devam edeceğini" dile getirdiği kaydedildi.

Öte yandan, Katar'ın yeni Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani de "Katar'ın Filistin davasına ve Gazze'ye desteğinin süreceğini" söylemişti.

Filistin'in yeniden imarı için 254 milyon dolarlık yatırım yapan eski Katar Emiri Al Sani, Ekim 2012'de, Hamas'ın göreve geldiği 2007 yılından bu yana Gazze'ye giden ilk devlet başkanı olmuştu. Al Sani, söz konusu ziyarette 400 milyon dolarlık imar projelerinin temelini atmıştı.

Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal halihazırda Katar'da ikamet ediyor. Katar, aralık ayında Ramallah hükümetine Gazze'deki elektrik santralinin çalışmasında kullanılan akaryakıtın vergisini karşılaması için 10 milyon dolar vermişti.