Gazze'de Vatan Hainlerine  İdam Cezası Verildi

Gazze'de Vatan Hainlerine İdam Cezası Verildi

Gazze'deki askeri mahkeme, işgalci devletle iletişim kurmakla suçlanan 7 sanığa idam cezası verildi.

Gazze Şeridi'ndeki Askeri Yargı Kurumu'na bağlı Askeri Yargıtay, İsrail işgaline işbirliği yapmakla suçlanan 7 kişi hakkında idam cezası verirken, 7 kişi hakkında da geçici ve ağır ağır çalışma ile müebbet hapis cezalarına hükmetti.

Cezaların ayrıntılarında, Al-Bureij kampında ikamet eden ve 12 Şubat 2019'da Askeri Savcılık tarafından gözaltına alınan 1975 doğumlu sivil hükümlü (E, D) hakkında asılarak idam cezası verildiği, belirttildi

5 Eylül 2019'da Askeri Savcılık tarafından gözaltına alınan Deir al-Balah'ta ikamet eden 1992 doğumlu sivil hükümlü (H, B) asılarak idam cezasına çarptırıldı. 2011'de işgal istihbaratı ile 8 Ağustos'un sonuna kadar iletişimini sürdürdü. 2018'den itibaren bu dönemde istihbarat görevlilerine direnişçilerin evlerini ve ulaşım araçlarını tespit eden birçok tehlikeli güvenlik bilgisi verdi

13 Aralık 2018'de Askeri Savcılık tarafından gözaltına alınan ve Gazze'de ikamet eden 1991 doğumlu sivil hükümlü (A, S) asılarak idam cezasına çarptırıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2010 yılında sanığın işgal istihbaratıyla ilişkilendirildiğini, direnişçilerin ikamet ettikleri yerleri, cep telefonlarını, işlerinin mahiyetini, roketlerin atıldığı yerleri polis memurlarına bildirdiği belirtildi. tünelleri açtı ve birçok yerin fotoğrafını çekti, bu da birçoğunun hedef alınmasına ve direnişçilerden birinin şehit olmasına yol açtı ve ölü noktalarından yüklü miktarda para ve ekipman aldı.

Kuzey Gazze vilayetinde ikamet eden 1961 doğumlu sivil hükümlüye (H, R) de asılarak idam cezası verildi ve 3 Nisan 2017'de Askeri Savcılık tarafından terörle bağlantılı olduğu iddiasıyla tutuklandı. 1996 yılında işgal istihbaratına Beyt Hanun kapısından geçerken bir subayla tanışmış, subay istihbaratla kendisine 1948 topraklarında çalışma izni vermesi karşılığında kendileriyle çalışmayı teklif etti

Han Yunus vilayetinde ikamet eden ve 10 Ocak 2018'de Askeri Savcılık tarafından tutuklanan 1979 doğumlu sivil (N, S) hakkında bir başka karar daha çıktı ve bu kişi, kendisine yöneltilen suçlamalara göre, 2007'de işgal istihbaratı tarafından kendisine gösterilen Beyt Hanoun geçidinden geçerken görevlilerden birinin onlarla çalışması gerekiyordu ve o da bunu kabul etti ve onlara askerlerin isimleriyle ilgili birçok bilgi verdi. direnişçileri, ikamet yerlerini ve ulaşım araçlarını, ayrıca askeri alanlar, tüneller ve füze fırlatma yerleri hakkında bilgiler verdi ve karşılığında para aldı, çünkü bu eylemler birçok yerin hedef alınmasına neden oldu.

Kuzey Gazze vilayetinde ikamet eden 1989 doğumlu sivil (A, G) adlı altıncı kişinin ise 9 Ekim 2017 tarihinde Askeri Savcılık tarafından tutuklandığını ve hükümlünün işgalle bağlantılı olduğunu bildirdi. MS 2012'de sosyal medya üzerinden bir istihbarat subayı kendisine iş teklif etti, o da bunu kabul etti ve onlara direnişçiler, ikamet ettikleri yerler ve araçlarının türleri hakkında birçok bilgi verdi. güvenlik merkezlerini, direniş alanlarını, füze fırlatma alanlarını ve tünelleri fotoğrafladı ve çok miktarda para aldı.

3 Ocak 2019'da Askeri Savcılık tarafından tutuklanan Refah vilayetinde ikamet eden 1978 doğumlu (M.S.) hakkında iddianame metnine destek olarak idam cezası asılarak idam cezası verildi.

Askeri Yargıtay, söz konusu ölüm cezalarının 2001 tarihli (3) sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (415) maddesi metnine dayandığını belirterek, tüm cezaların huzurunda ve oybirliğiyle verildiğini ve alenen anlaşıldığını belirtti. .

Kaynak:Haber Kaynağı