Gazze'de Şehid Sayısı Artıyor

Gazze'de Şehid Sayısı Artıyor

İşgal ordusunun saldırıları sürerken Gazze Şeridi’nde Şehit Sayısı Artıyor

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne dün sabah erken saatlerde başlattığı saldırılar bugün de devam ederken şehit ve yaralı sayısı da sürekli artıyor.

İşgal ordusunun dünkü saldırılarında 10 kişi şehit olmuş ve 45 kişi de yaralanmıştı. Bu sabahtan itibaren devam eden saldırılarda ise şu ana kadar 10 kişinin şehit olduğu ve 5 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

7:30 Kudüs Müfrezeleri komutanlarından 38 yaşındaki Halid Muavvad Firac’ın naaşı El-Aksa Şehitleri Hastanesi’ne getirildi.

8:16 İşgal ordusunun Gazze’nin doğusuna düzenlediği hava saldırısında şehit olan 32 yaşındaki Alâ Ceber İştivi’nin naaşı Eş-Şifa Hastanesi’ne getirildi.

9:58 İşgal ordusunun hava saldırılarında şehit düşen dört kişiden üçünün naaşları Eş-Şifa Hastanesi’ne ve birinin naaşı ise El-Quds Hastanesi’ne getirildi.

10:21 Kudüs Müfrezeleri ve El-Mücahidin Tugayları Sderot ve Askalan’a 20 Grad füzesi attıklarını duyurdu.

11:02 Dün sabahtan bu yana devam eden saldırılarda Gazze Şeridi’nde şehit sayısı 18’e ve yaralı sayısı 50’ye ulaştı.

11:12 İşgal güçleri Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinde bir grup Filistinliyi hedef aldı. Saldırıda yaralananlar olduğu belirtildi.

11:18 İşgal güçleri El-Meğazi’nin doğusundaki Ebu Buheyri bölgesine ateş açtı ve havan saldırısına maruz kalan Ebu Mutaybık alanından dumanlar yükseldi.

11:20 İşgal ordusu insansız hava araçları Cuhru’d-Diyk’in doğusunda bir tarım alanına füze attı. Saldırıdan bir grup gencin yara almadan kurtulduğu kaydedildi.

12:05 Gazze’deki Hükümet Enformasyon Ofisi, işgal ordusunun dün sabahtan bu yana düzenlediği saldırılarda biri kadın ve biri çocuk 20 kişinin şehit olduğunu, 50’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

FİEM