Gazze'de gizemli patlama! IŞİD mi yaptı?

Gazze'de gizemli patlama! IŞİD mi yaptı?

Dün gece Gazze’de Fransız Kültür Merkezinde patlama meydana geldi. İsrail, patlamanın IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.

Taha Dağlı'nın haberi...
Gazze’deki Fransız Kültür Merkezi şiddetli bir patlama sonrası alev alev yandı. Olayda can kaybı yaşanmadı sadece maddi hasar meydana geldi. Fransa’nın Kudüs’teki konsolosluğuna bağlı olan Gazze’deki kültür merkezinde yaşanan patlamayla ilgili Gazze’deki Filistinli yetkililer, araştırma başlattı. Yetkililer patlamanın jeneratörden kaynaklandığını açıkladı.
Ancak bu açıklama İsrail’de farklı yankı buldu. İsrail gazeteleri, haberi “IŞİD Gazze’deki ilk saldırısını gerçekleştirdi” şeklinde verdi.
İSRAİL: IŞİD YAPTI

İsrail gazetelerine göre Gazze’deki Fransız Kültür Merkezindeki patlama ve yangının nedeni IŞİD’ın bombalı eylemiydi. IŞİD’in Fransız Kültür Merkezine yönelik saldırıyı üstlendiğini iddia eden gazeteler IŞİD logosuyla yayınlanan Arapça bir bildiriyi haber kaynağı olarak gösterdi.
İsraillilerin iddiasına göre IŞİD, Fransa’nın Irak’taki hava operasyonlarına katılmasının ardından Paris hükümetine tehdit olarak Gazze’deki Fransız Kültür Merkezini havaya uçurdu.
Peki İsrail’in, Gazze’deki Fransızlara ait binada jeneratör patlaması sonucu çıkan yangını
IŞİD saldırısı olarak dillendirmesindeki amaç ne?

Bunun yanıtı çok açık, İsrail başından beri IŞİD ile Hamas’ı aynı kefeye koymak istiyor. İsrail Başbakanı Netanyahu başta olmak üzere tüm İsrailli askeri ve siyasi yetkililer, daha Amerikan koalisyonu kurulmadan önce, Hamas’ı IŞİD’ın bir kolu ilan etmişlerdi.
İsrail’e göre IŞİD eşittir Hamas ve eğer IŞİD hedef alınıyorsa Hamas da IŞİD ile beraber yok edilmeli. 
Oysa İsrail’in tek taraflı oluşturduğu bu garip denklemde Filistinlilere hiçbir söz hakkı tanınmadı. Hamas ya da İslami Cihat veya diğer Filistinli grupların IŞİD veya benzeri gruplarla hiçbir alakalarının, hiçbir bağlarının olmadığını biliyoruz. Bunu Hamas defalarca anlatmaya çalıştı ama dinleyen olmadı.
İsrail’in, “Hamas, IŞİD’in parçasıdır” yalanı bu şekilde dillendirilir ve Batı tarafından itibar görürse, IŞİD meselesi farklı boyut kazanır.
Zira İsrail’e göre Hamas, IŞİD’dır, Esed’e göre Özgür Suriye Ordusu IŞİD’dır, Sisi’ye göre de İhvan IŞİD’dir.
Kaynak: Haber7