Gazze Yolunda  Kadın Gemisi

Gazze Yolunda Kadın Gemisi

Dünyanın farklı yerlerinden, Gazze üzerindeki ablukaya karşı olan kadınlar Gazze’ye bir Kadın Gemisi ile sefere gidiyor

Gazze ablukasına karşı olan kadınlar Gazze’ye gitmek üzere bir Kadın Gemisi kaldırıyor.
14 Eylül günü Barselona’dan yola çıkacak olan Amal (Umut) ve Zaytuna (Zeytin) adlı gemiler 12-14 Eylül arasında Barselona Limanı’ndaki Bosch Alsina rıhtımına demirlemiş olacak. Burada Özgürlük Filosu’nun Gazze Yolunda Kadın Gemisi, dünyanın her yerinden kadınların seslerini Filistinli kadınlarla dayanışmak üzere yükselteceği etkinlikler (konserler, kamuya açık konuşmalar, atölyeler, gösteriler ve gemilere ziyaret) düzenlenecek.
Deniz Haber Ajansı'nda yer alan habere göre etkinlikleri Women’s Boat to Gaza (Gazze Yolunda Kadın Gemisi), Rumbo a Gaza (Gazze’ye Yelken Açma), Freedom Flotilla Coalition (Özgürlük Filosu Koalisyonu) düzenliyor, Barselona Belediyesi ile Fundación Esperanzah (Umut Vakfı), Prou Complicitat amb Israel (İsrail’le Suç Ortaklığına Son), BDS, Pallasos en Rebeldía (Palyaçolar İsyan’da) da destek oluyor.
Gemide bulunacak kadınlar arasında İsveç Sol Parti’den parlamentoya giren Jeannette Escanilla da var. Daha önce, Batı Şeria’yı ziyaret etmiş ve Gazze’ şeridine gitmek üzere Stokholm’den yola çıkmış olan Estelle gemisinde de yer alan Escanilla, uluslar arası dayanışmanın altını çizerek ablukanın en çok kadınları ve çocukları mağdur ettiğini vurguluyor.
1980 yılında Nobel ödülünü kazanmış olan Arjantinli insan hakları eylemcisi, Latin Amerika’da askeri diktatörlüklere karşı şiddetsiz mücadele etmiş olan Adolfo Pérez Esquivel de Gazze Yolunda Kadın Gemisi’ni destekleyenler arasında.
Gemiye Kanada’dan, belgesel yönetmeni Eva Manly, emekli öğretim görevlisi Marilyn Porter ve sosyal hizmet görevlisi Wendy Goldsmith katılıyor. Goldsmith aynı amanda Gemi’yi örgütleyenler arasında. Nobel Barış Ödülü sahibi Mairead MacGuire (Kuzey İrlanda), Yeşiller Partisi milletvekili Marama Davidson (Yeni Zelanda), senaryo ve oyun yazarı Naomi Wallace (ABD), sporcu ve akademisyen Gerd von der Lippe’nin (Norveç) yanı sıra eşini Mavi Marmara baskınında kaybetmiş olan sporcu ve antrenör Çiğdem Topçuoğlu da yer alacak.