Gazze notları

Dün başladığımız Gazze notlarına devam edelim: -Keçiören Belediyesi, Cibaliye'de 500 kişiye iftar verdi. İftarda yemek servisinin yapıldığı en son masa protokol masası oldu. Cibaliye Belediye Başkanı İsam Cûde, bütün yemekler dağıtılmadan masaya oturmadı. Ne güzel.

-İlaç yardımı ve iftar davetiyle yetinmeyen Keçiören Belediyesi, Cibaliye Belediyesi'ne 30 bin dolar nakit para yardımında da bulundu. Başkan Mustafa Ak, bu parayı hayırsever dostlarından toplamış. Allah cümlesinden razı olsun.

-Teravih namazını Filistin Başbakanı İsmail Haniye'nin arkasında kıldık. Arka saflardaydık, ama Haniye "Mavi Marmara'lı misafirlerimiz öne gelsinler" deyince en ön safa alındık. Namaz 8 rekâttı. 1 saatten fazla sürdü. Haniye'nin kıraatı çok güzel.

-Namazdan sonra Eyüp Gökhan'la beraber İHH temsilciliğini ziyaret ettik. Üç katlı estetik bir bina. Girişinde "Osmanlı İslam Kültür Merkezi" yazıyor. Kocaman bir Abdülhamit posteri ve Osmanlı arması var. İHH Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya umredeydi. Bizi Filistinli yardımcısı Usame, oğlu Metin Yüksel ve TVNET'in Gazze muhabiri Muhammed Murteca ağırladı (Muhammed Murteca da İHH ekinbinden). "Ne var ne yok?" diye sorduk, başladılar anlatmaya: "Beyt Hanun'da kadın doğum hastanemiz var... 10 bin kadar yetimle ilgileniyoruz, bunlara dönüşümlü olarak bayramlarda elbise ve okul açılışlarında kırtasiye malzemesi gibi yardımlarda bulunuyoruz... Merkezimizde hanımlara meslek eğitimi veriyoruz... Bilgisayar kurslarımız, dil kurslarımız var..."

-"Hamas'ın halk nezdindeki itibarı ne durumda?" diye sorduğum birçok Gazzeli, hayat şartlarının zorluğu yüzünden Hamas hükümetinin illa ki yıprandığını, fakat El-Fetih'e teveccühün de azaldığını, öte yandan Başbakan İsmail Haniye'nin yerinin ayrı olduğunu, O'nu herkesin sevip saydığını, fanatik El-Fetih'çilerin bile "Haniye başka" diye konuştuklarını anlattı.

-Gazzeliler büyük bir sabırsızlıkla Başbakan Erdoğan'ı bekliyorlar. "Gelecek, değil mi?" diye sorup durdular. İnşaallah bir mani çıkmaz.


yenişafak

Bu yazı toplam 1849 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar