Fransa'da Kamyonlu Saldırı

Fransa'da Kamyonlu Saldırı

Fransa’nın Nice kent merkezinde bir kamyon 14 Temmuz Ulusal Günü (Bastille Günü) kutlaması yapanların arasına daldı. Kamyondan ateş açıldığı da iddia edilirken ölü sayısı en az 60 olarak duyuruldu.

Fransa’nın güneyindeki Nice’de, kent merkezinde bir kamyon 14 Temmuz Ulusal Gün (Bastille Günü) kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. 

Yerel yetkililer Nice'deki olayın saldırı olduğunu açıkladı. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu belirtiyor. 

Fransız medyası ölü sayısını ilk olarak en az 20 olarak açıkladı. Nice Savcılığı yaptığı ilk açıklamada saldırıda en az 60 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.  Valilik, kamyonun içindekilerin halkın üzerine ateş açtığını bildirdi. Olay kentte büyük paniğe neden oldu. Polis anons yaparak kent sakinlerine gerekmedikçe evlerinden çıkmama uyarısında bulundu. 

SALDIRI SONRASI BÜYÜK PANİK KAMERADA

Olayın ardından polis ve valilik geniş çaplı operasyon başlattı.

30 KİŞİ ÖLDÜ, 100’E YAKIN YARALI VAR’

Yerel polis yapılanması Alpes-Maritimes’ten Sebastien Humbert, BFM TV’ye yaptığı açıklamada, 30 kişinin öldüğünü, 100 civarında kişinin de yaralandığını söyledi. Humbert de kamyon sürücüsünün öldürüldüğünü ifade etti.

‘KAMYONUN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜRÜLDÜ’

Fransız Le Parisien, ismini vermek istemeyen bir kaynağa dayandırdığı haberinde, kalabalığın içine süren kamyonun sürücüsünün öldürüldüğünü iddia etti.

AP: ATEŞ DE AÇILDI

AP’ye konuşan Wassim Bouhlel adındaki bir Nice sakini, kamyonun kalabalığın içine sürdüğünü ve ardından bir adamın silahla ateş etmeye başladığını gördüğünü söyledi.

HOLLANDE PARİS’E DÖNÜYOR

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Nice’teki saldırının ardından güneydeki gezisinden başkent Paris’e döndüğü belirtildi.

SAVCILIK: 60 ÖLÜ

Nice Savcılığı yaptığı ilk açıklamada saldırıda en az 60 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. En az 100 kişi de yaralandı.

ESKİ CHP GENEL SEKRETERİ: YERLERDE HALA ÖLÜLER VAR

Terör saldırısına şahit olan Eski CHP Genel Sekreteri Şule Bucak, beyaz bir kamyonetin kalabalığın üstüne sürdükten sonra, silah sesleri geldiğini söyledi.

Şule Bucak şunları söyledi: "Gerçekten büyük bir şok yaşadık. Balkonda otururken, kutlamalar biterken insanlar yürümeye başladı. Bir anda beyaz bir kamyon geçmeye başladı, silah sesleri de duydum. Duyduğumu anımsıyorum ve insanların bağırmalarını duydum. Kutlamalarrın yapıldığı yerde çok daha fazla insan vardı. Yerlerde halen ölüler ver ve kamyon ilerledi ve esas kalabalığa doğru ilerledi. "

'REHİN ALINAN KİMSE YOK'

Fransa İçişleri Bakanlığı sözcüsü, herhangi bir rehin alınma durumu yaşanmadığını açıkladı.

FACEBOOK’TAN GÜVENLİK BUTONU

Sosyal medya ağı Facbook, Nice’te yaşananların ardından bölgedekilerin ailelerini bilgilendirebilmeleri amacıyla ‘Güvenlik Butonu’nu kullanıma açtı.

HOLLANDE KRİZ MERKEZİNDE

Ofisinden yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın İçişleri Bakanlığı’ndaki kriz merkezine gittiği belirtildi.

LE FIGARO: ÖLÜ SAYISI 73’E YÜKSELDİ

Fransız Le Figaro gazetesi, polis kaynağına dayandırdığı haberinde ölü sayının 73’e çıktığını aktardı.