Fransa'da Bir Rehine Krizi Daha! Markete Baskın, Rehineler Var

Fransa'da Bir Rehine Krizi Daha! Markete Baskın, Rehineler Var

Paris'in doğusunda 20. bölgesi Porte de Vincennes semtinde Türkiye saatiyle saat 14: 00'te gıda ürünlerinin satıldığı Yahudilerie ait bir bakkalın önünde silah sesleri duyulduğu ve bir şahsın mağazanın içinde bulunanları rehin alındığı bildiriliyor. Kesin

Paris'in doğusunda 20. bölgesi Porte de Vincennes semtinde Türkiye saatiyle saat 14: 00'te gıda ürünlerinin satıldığı Yahudilerie ait bir bakkalın önünde silah sesleri duyulduğu ve bir şahsın mağazanın içinde bulunanları rehin alındığı bildiriliyor. Kesin olmamakla birlikte bu kişinin dün kadın polisi öldüren kişi olduğu sanılıyor. Fransız basını marketteki rehine krizinde 2 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.


Marketin Google Maps'te yer alan görüntüsü...

MARKETTE EN AZ 5 KİŞİ VAR

Markette gerçekleştirilen eylemde 1 kişinin yaralandığı bildirildi. Fransız polisi marketin önünde elleri tetikte bir biçimde teyakkuz halinde. Çok sayıda ekip ve jandarma özel komandoları ekipler yüksek binalara ve çevreye konuşlandırıldı. Markette en az 5 kişinin bulunduğu bildiriliyor. Rehineler arasında kadın ve çocukların da olabileceği belirtiliyor.

YAHUDİ İNANCINA GÖRE HELAL GIDALAR SATAN BİR MARKET

Marketin bir kosher market, yani Yahudi inancına göre helal görülen gıdaların satıldığı bir market olduğu iddia edildi. Saldırı Porte de Vincennes mahallesinde gerçekleşti. İki saldırı arasında bağlantı olabileceği düşünülüyor.


Polis ekipleri marketin çevresini sarmış durumda...

KADIN POLİSİ ÖLDÜREN KİŞİ OLABİLİR

Fransız basınına göre markete saldıran kişi, kadın polisi öldüren kişi olabilir. Paris katliamının ertesi günü üzerinde kurşun geçirmez yelek bulunan bir kişi otomatik silahla ateş ederek bir kadın polisi öldürmüştü. Saldırgan ise henüz yakalanamadı. Güvenlik güçleri market çevresinde güvenlik önlemleri almaya başladı.

"KİM OLDUĞUMU BİLİYORSUNUZ"

Saldırganın "Kimsin" diye sonra polis memurlarına "Kim olduğumu biliyorsunuz" dediği öğrenildi. Saldırı sonrası bölgedeki benzer marketler önlem için kapatılıyor.

POLİS KAYNAKLARI: 2 SALDIRI ARASINDA BAĞLANTI VAR

Polis kaynaklarının AFP'ye yaptığı açıklamada, "Son gelişmeler ışığında iki saldırı olayı arasında bağlantı olduğu tespit edildi" denildi.

FRANSIZ BASINI: 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Fransız basını marketteki rehine krizinde 2 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

 

Olayın yaşandığı marketin bulunduğu bölgenin güvenlik amacıyla boşaltıldığı aktarıldı. Cumhurbaşkanı Hollande'ın ise üst düzey güvenlik görevlileriyle birlikte her iki rehine krizi hakkında olağanüstü toplantı halinde olduğu bildirildi.