Fransa Heryerde  Bu Kadını Arıyor

Fransa Heryerde Bu Kadını Arıyor

Paris'i 2 günde kana bulayan teröristler öldürüldü ama şehirde hala panik devam ediyor. Polis her yerde Hayat Boumeddiene'yi arıyor.

Fransa'da son üç günde gerçekleşen olayların şokunu yaşıyor. 7 Ocak günü Charlie Hebdo dergisinin basılması ve 12 kişinin öldürülmesinin ardından başlayan olaylar zinciri dün gece sona erdi. Dergi saldırısının ardından sarsılan Fransa bu şoku atlatamadan ikinci gün bir kadın polisin Amedy Coulibaly ve eşi tarafından öldürüldüğü haberiyle iyice çalkalandı. 

Dergiyi basan iki kardeş Dammartin'deki bir matbaada aldıkları rehinelerle polise direnirken, şehrin öte tarafında bir Yahudi marketini basan Amedy Coulibaly dehşet saçtı. Polis saatler sonra iki bölgede de yaptığı operasyonla saldırganları öldürmeyi başardı. Ancak marketteki operasyonda Amedy Coulibaly'nin eşi Hayat Boumeddiene oradan kaçmayı başardı.

SONRADAN KAPANMIŞ

Operasyonlar devam ederken Hayat Boumeddiene'nin çarşaflı fotoğrafları ortaya çıktı. Önceki yıllarda açık olan Boumeddiene'nin çarşaf giydiği ve yaylı tüfekle atış denemeleri yaptığı fotoğrafları yayınlandı. Bu fotoğraflar, Fransız medyası tarafından Boumeddiene'nin Coulibaly tarafından nasıl radikalleştirildiğinin bir kanıtı olarak gösterildi.

Jihadi couple: Boumeddiene (right)) walked away from a low-paid job as a cashier in 2009 and started wearing a veil. She ‘devoted herself’ to Coulibay (left) .

26 yaşındaki Hayat Boumeddiene'nin kocasu Coulibaly marketteki operasyonda öldürüldü. Polis, Boumeddiene'nin rehinelerin dışarı çıkarıldığı sırada karışıklıktan da yararlanarak kaçmış olabileceğini söyledi. Silahlı ve zırhlı bir şekilde kaçmayı başaran Boumeddiene'nin her an her şeyi yapabileceği belirtiliyor. 

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Her ne kadar süpermarketten kaçtığı söylense de Boumeddiene markette hiç bulunmamış da olabilir.

'Cool and composed': Boumeddiene never wavered under police cross examination. When told they knew she and Coulbaly had visited Beghal at the same time as Cherif Kouachi and two other convicted terrorists, she replied: 'We went there for crossbow practice'

Olay yerinden gelen raporlar Hayat'ın öldürülmüş, kaçmış ve ya süpermarkete en başından gelmemiş olabileceği senaryoları üzerinde duruyor. Hayat'ın serbestçe dolaşıyor olma ihtimali ise şu anda Fransız polisinin en çok üzerinde durduğu ihtimal.

Haber7