Fransa Güvenlik Güçleri İsrail'den Yardım İstedi

Fransa Güvenlik Güçleri İsrail'den Yardım İstedi

Fransa protestolarla yüzleşmek için İsrail'den yardım istedi

Bir İsrailli yetkili, Fransız polisinin, Nael adlı çocuğun öldürülmesinin ardından Fransa'da meydana gelen şiddetli protestoların tırmanmasıyla başa çıkmak için Tel Aviv'den yardım istediğini söyledi.

"Israel Today" gazetesine göre bu, İsrail Polis Operasyonları Dairesi başkan yardımcısı Shimon Nahmani'nin Ulusal Güvenlik Komitesi ile göstericilerin şiddet kullanılarak tutuklanması hakkında yaptığı görüşme sırasında yaptığı açıklamalarda geldi.

Gazete, Fransız talebinin, İsrail Polis Komiseri Yaakov Shabtai'nin Polis Komutanlığının Pazar sabahı Harekat Dairesi, İstihbarat Dairesi ve Dış İlişkiler birimlerinin her biri ile yaptığı haftalık toplantıda talimat verdiği Polis Müzakere Birimi aracılığıyla geldiğini bildirdi. Birim, Nael Marzouk adlı bir çocuğun öldürülmesinin arka planında, son günlerde Fransa'da meydana gelen şiddetli isyanların sızmasını inceleyecek.

Oturum sırasında Shabtai, çeşitli yetkililere Fransa'daki protestoların nedenlerini ve göstericilere verilen şiddetli tepkiyi incelemenin yanı sıra bu konuda verilen polis emirlerini ve protestolara yol açan olaydan önce nasıl davrandıklarını inceleme talimatı verdi. ülke çapında şiddete dönüştü.

Fransa, Paris'in Nanterre banliyösünde 17 yaşındaki Nael adlı çocuğun şiddetli çatışmalar, yağma ve kundaklama ortasında polis tarafından trafik kontrolü sırasında yakın mesafeden vurularak öldürülmesinin ardından günlerdir şiddetli protestolara tanık oluyor. .

Kaynak:TEVHİDHABER