Filistinli Tutsaklar Açlık Grevine Başladı

Filistinli Tutsaklar Açlık Grevine Başladı

İşgal güçleri grev yapan mahkumları cezalandırmakla tehdit ediyor

İşgal cezaevi yönetimi, açlık grevinde olan tutukluları ağır cezalarla tehdit etti.

Bu arada 1985'ten beri tutuklu bulunan Filistinli tutukluların dekanı Muhammed el-Tus "Ebu Şadi" Salı günü açlık grevine çıkarken, dün 2 binden fazla Filistinli tutuklu da greve gitti.

Ulusal tutsak hareketinin önde gelen liderlerinden biri de Ramazan ayının başlamasıyla birlikte özgürlük ya da şehitlik grevine gidecek olan tutsakların vasiyetini yayınladı.

Açlık grevinin mahkumlar için "İsrailli gardiyanla yüzleşmek" için en olası seçenek haline geldiğini vurguladı ve greve girerken desteğin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Buna karşılık, İslami Cihat hareketinin lideri ve Filistinli tutuklu Khader Adnan, işgal hapishanelerindeki keyfi tutukluluğunu reddederek kırk beşinci gününde açık grevine devam ediyor.

Mohjat al-Quds Vakfı, tutuklu Adnan'ın ağır sağlık koşullarından muzdarip olduğunu ve şu anda Ramla Hastanesi kliniğinde tutulduğunu söyledi.

Aslanların ini işgalle daha büyük savaşlara hazırlanıyor

Aslanların ini grubu, tutuklulara destek amacıyla yaptığı açıklamada, İsrail işgaline karşı daha büyük çatışmalara girmeye hazır olduğunu duyurdu.

Açıklamada, bu zor günlerde tutsaklara destek amacıyla çatışmanın genişletilmesi kararının alındığı, direnişin her ne pahasına olursa olsun sürdürüleceği ve işgalin güvenliğinin olmayacağı vurgulandı.

Bu bağlamda Halk Cephesi, tutsak hareketini desteklemek için halkın durumunu seferber etme gereğini vurguladı ve Ramazan ayının günlerinin tırmanma günleri olarak kabul edilmesi ve tutsaklar ve Kudüs'ü desteklemek için her türlü mücadelenin uygulanması çağrısında bulundu.

Filistin istatistiklerine göre işgal hapishanelerindeki Filistinli tutuklu ve tutuklu sayısının 160'ı çocuk, 29'u kadın tutuklu ve 914'ü idari tutuklu olmak üzere yaklaşık 4.780 tutuklu olması dikkat çekicidir.

Kaynak: TEVHİDHABER