Filistinli Gruplar, seçimlerin durdurulmasına tepki gösterdi

Filistinli Gruplar, seçimlerin durdurulmasına tepki gösterdi

Gazze’de Filistinli gruplar tarafından, Ramallah’taki Yüksek Adalet Mahkemesinin seçim hazırlıklarını durdurma kararına karşı ortak bildiri yayımlandı

Gazze’de Filistinli gruplar tarafından, Ramallah’taki Yüksek Adalet Mahkemesinin seçim hazırlıklarını durdurma kararına karşı ortak bildiri yayımlandı. Bildiride 'karar siyasidir ve ulusal çıkarlara hizmet etmiyor. Aksine siyasi ortamı daha da karmaşık hale getirecektir. Bu karar, Filistin Özerk Yönetimi’nin kararları tek başına alma tutumunu yansıtıyor. Aynı şekilde bu kararla bölünmenin sonlanmasını dört gözle bekleyen ve buna susayan halkın çektiği sıkıntılar görmezden gelinmiştir' ifadeleri yer aldı.

Filistin halkına hizmet edecek, bölünmeyi sonlandıracak ve ulusal birliği sağlayacak seçim kararını memnuniyetle karşıladıklarını hatırlatan gruplar, şimdi seçimlerin iptal edilmesi kararı karşısında şaşırdıklarını belirterek, Filistin Yönetimi’nden bu karardan vazgeçmesini, seçimlerin zamanında yapılmasını; seçim şöleni için ciddi çabalar sarf eden Filistin halkıyla grup ve kuruluşlara saygı göstermesini talep etti.

Ramallah’taki Yüksek Adalet Mahkemesi dün seçimlerin durdurulmasıyla ilgili karar aldı. Karar Fetih hareketini memnun ederken, Filistinli grupların tepkisine sebep oldu.