Filistin'den acil destek çağrısı

Filistin'den acil destek çağrısı

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, Filistin'e ait vergi gelirlerini ödemesi konusunda İsrail'e baskı uygulanması için uluslararası topluma acil çağrıda bulundu.

Hamdallah, Ramallah'taki ofisinde, ABD'nin Kudüs Başkonsolosu Michael Ratney'i kabul etti. Alınan bilgiye göre, görüşmede, İsrail'in Filistinlilere ve topraklarına yönelik ihlallerini dile getiren Hamdallah, uluslararası topluma, Filistin'e ait dondurulan vergi gelirlerini ödemesi konusunda İsrail'e baskı uygulanması için acil çağrıda bulundu.
Hamdallah, "İsrail, Filistinlileri toplu cezalandırma politikasını uygulayıp, Filistin'in vergi gelirlerini dondurarak uluslararası tüm anlaşma ve kanunları sürekli ihlal ediyor" ifadelerini kullandı.

Filistin Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da, İsrail'in, Filistin’e ait gelirlerden oluşan 2014 Aralık ayı vergi payını Filistin Maliye Bakanlığı'na teslim etmediği belirtilmiş, ancak İsrail’in, söz konusu vergi payını haczettiğine ilişkin Filistin tarafına herhangi bir tebliğde bulunmadığı aktarılmıştı. Açıklamada ayrıca, "İsrail’in bu davranışı cezaya dönüştürmemesinin" umulduğu kaydedilmişti.
Filistin’in aylık yaklaşık 175 milyon dolara ulaşan ithalat ve ihracattan elde ettiği vergi gelirine İsrail tarafından el konuluyor. İsrail, daha sonra söz konusu miktarı Ramallah’taki Filistin hükümetine teslim ediyor. Filistin yönetimi, ayda yaklaşık 175 milyon dolar tutarındaki gelirle 175 bin memurun maaşını ödüyor