Filistin Gazetesinden Şok Bilgi: “Hamas’ın Elinde Canlı Siyonist Asker Esir Var”

Filistin Gazetesinden Şok Bilgi: “Hamas’ın Elinde Canlı Siyonist Asker Esir Var”

Filistin Gazetesinden Şok Bilgi: “Hamas’ın Elinde Canlı Siyonist Asker Esir Var”

Filistin’de yayınlanan El-Quds gazetesi bugünkü sayısında verdiği haberde, İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın son Gazze savaşında bazı Siyonist askerleri canlı olarak esir aldığını ve şu anda elinde bulundurduğunu iddia etti.

Hamas’a yakın kaynaklara dayanarak haberi veren gazete, kaynakların son savaşta esir alınan bazı Siyonist askerlerin şu anda Hamas’ın elinde olduğu bilgisini aktardıklarını belirtti.

Kaynaklar, Hamas hareketinin şu anda güçlü kartlara sahip olduğunu, ateşkes görüşmelerinden ayrı olarak başlayacak görüşmelerde bunu işgal rejiminin önüne koyacağını ifade etti.
 
Kaynaklar devamla, Hamas’ın El-KassamTugayları’nın son savaşta esir aldığı esirlerle ilgili bilgiyi işgalciye ucuza vermeyeceğine dikkat çekerek, işgal rejiminin verilecek bilgiler nedeniyle fazlasıyla şok olacağını belirtti.
 
Bilgiyi değerlendiren uzmanlar, El-Kassam Tugayları'nın Şucaiye, Beyt Hanun ve başka noktalarda işgal askerleriyle girdikleri göğüs göğüse çarpışmaların ardından bazı askerleri esir aldığını, bazılarının da cesetlerini almayı başardığını, işgal rejiminin elindeki yanlış bilgiler nedeniyle inat ettiğini, bu konuda yapılacak görüşmelerin ise son derece karmaşık ve zor geçeceğini ifade etti.

Daha fazla bilgi vermeyen kaynaklar, Hamas hareketinin elinde esirlerin bulunduğuyla ilgili bilgi vermekle yetindiğini, ateşkes görüşmelerinde bu konunun gündeme getirilmesine karşı çıktığını hatırlattı.

FİEM