FETÖ'nün 16 Yıllık İstihbarat Arşivi Ele Geçirildi   Şok Ayrıntılar

FETÖ'nün 16 Yıllık İstihbarat Arşivi Ele Geçirildi Şok Ayrıntılar

Son dakika: MİT, Garson'u çözdü 320 bin kişi deşifre oldu! FETÖ'nün 16 yıllık istihbarat arşivi ele geçirildi

2017 yılında Fetullahçı Terör örgütünün Emniyet Teşkilatı mahrem yapılanmasında üst düzey örgüt yöneticilerinin sekreteryasında görev aldığını belirten bir kişi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek "Garson" adıyla Tanık Koruma Kanunu prosedürü uygulanarak "gizli tanık" yapıldı.

Örgüt üyesi, o dönem savcılığa bir cep telefonu ile iki ayrı SD kartta teslim etti. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı çalışan tüm personelin çeşitli kodlar verilerek haklarındaki bilgilerin tespit ve kayıt altına alındığı "Güncel Lise Kitabı" başlıklı dosyada Garson tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edildi.

"2015 Mart alan" başlığı içerisindeki dosyada örgüt içinde yer almayanların "AD", daha önce sohbetlere katılmış ancak irtibatını kesenlerin "C", örgüt üyesi olmayan ancak muhafazakar olduğu değerlendirilerek örgüte dahil etme potansiyeli görülen kişilerin de "Dil" ibaresiyle fişlendiği ortaya çıkmıştı.

Garson kod adlı gizli tanığın verdiği özel programlarla şifrelenen SD kartların yüzde yüzde 70'lik kısmı Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 7 yıl süren çalışmalarıyla açıldı. Çözülen SD kartlardan örgütün 55 bin farklı dosya halindeki tuttuğu 2000 ile 2016 yılları arasındaki 16 yıllık dev arşivi çıktı.

320 BİN PERSONEL HAKKINDA VERİ DEPOLANMIŞ
Emniyet Teşkilatında 16 yıl içerisinde görev yapan 320 bin rütbeli ve polis memurlarına ait bilgiler yer aldığı SD kartlarda tüm personele verilen kodlar, onlarla ilgilenen mahrem abilerin isimleri, katalog evlilikleri ve özel notlar adı altında kişiyle ilgili veriler bulundu.