Fas   İşgalci  İsrail'den Füze Fılatıcı Rampası Satın Alacak

Fas İşgalci İsrail'den Füze Fılatıcı Rampası Satın Alacak

Fas, İsrail füze fırlatıcılatıcı rampası satın alınmasını inceliyor

Siyonist Site Fas'ın Tel Aviv'den "Plus" füze rampaları satın almayı incelediğini ortaya çıkardı.

İsrail i24news.tv web sitesi, Elbit Systems tarafından üretilen söz konusu füze rampalarının yeteneklerinin 300 km mesafeye ulaştığını söyledi.

Fırlatıcıların Fas kuvvetleri tarafından satın alınmasının, Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetlerinin topçuları aracılığıyla savunma kabiliyetlerini artıracağına dikkat çekti.

Fas ziyaretinin ardından geçen yıl iki ülke arasında savunma ve askeri alanlarda işbirliğine yönelik bir mutabakat zaptı imzalanması ışığında, Fas'ın İsrail silah alımlarının önümüzdeki yıllarda önemli bir artışa tanık olması bekleniyor.

Fas, 2000'deki ikinci Filistin ayaklanması sırasında kestiği İsrail ile ilişkilerini 2020'nin sonlarında yeniden başlattı. O zamandan beri iki ülke, başta güvenlik ve askeri alanlar olmak üzere çeşitli alanlarda anlaşmalar imzaladı.


Önümüzdeki Mart ayında Fas, dışişleri bakanı ve İsrail, Ürdün, Mısır, Bahreyn ve BAE'den mevkidaşlarının katılımıyla "Negev 2" zirvesine ev sahipliği yapacak.

Siyonist İsrail medyası, Filistin topraklarında güvenlik önlemlerinin artması nedeniyle zirvenin ertelenmesini bekliyordu.

"Negev Zirvesi" ilk kez geçen yıl İsrail'in güneyindeki Negev'e bağlı "Sde Boker" kasabasında yapılmış ve benzer toplantıların her yıl yapılması kararlaştırılmıştı.

Kaynak : TEVHİDHABER