Ez-Zehhar: "Hamas Kendisine Yöneltilen Tüm Suçlamalardan Uzak"

Ez-Zehhar: "Hamas Kendisine Yöneltilen Tüm Suçlamalardan Uzak"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Mahmud Ez-Zehhar, Hamas'ın Fetih Hareketi'nin iç işlerine karışmadığını ve Mahmud Abbas ile Fetih'ten kovulan Muhammed Dahlan arasındaki kavganın Hamas'ın kendisine yönetilen tüm suçlardan uzak olduğunu

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Mahmud Ez-Zehhar, Hamas'ın Fetih Hareketi'nin iç işlerine karışmadığını ve Mahmud Abbas ile Fetih'ten kovulan Muhammed Dahlan arasındaki kavganın Hamas'ın kendisine yönetilen tüm suçlardan uzak olduğunu gösterdiğini söyledi.

Dün akşam (22 Mart Cumartesi) El-Aksa televizyonundaki programda yaptığı açıklamada Mahmud Abbas ile Muhammed Dahlan arasındaki kavganın Mekke Anlaşması'nı Hamas'ın bozmadığını ispat ettiğini ifade eden Ez-Zehhar, Abbas ve Dahlan arasındaki karşılıklı atışmada söylenen her şeyin araştırılması gerektiğine dikkat çekti.

Fetih Hareketi'ni ve yandaşlarını Mısır'ın iç işlerine müdahale gibi Hamas'a yönelik iftiraların arkasında olmakla suçlayan Ez-Zehhar, "Bize somut bir kanıt sunun dedik. Hamas'ın Mısır'ın iç işlerine karıştığına dair tek bir kanıt yok" dedi.

Gazze halkının Hamas Hareketi'nin yarın düzenleyeceği etkinlikte son sözünü söyleyeceğini ifade eden Ez-Zehhar, Filistin halkının Hamas Hareketi'nin yanında durduğunu ve Hamas'a yönelik iddiaların asılsız olduğunu herkese gösterdiğini söyledi.

İşgalcilerin Gazze'ye yönelik tehditlerine de değinen Ez-Zehhar, herhangi bir savaş olursa Siccil Savaşı'ndan daha ağır bir yenilgiyi işgalciye tattıracaklarını dile getirdi.