Ey Siyonist Zalimler Bekleyin...

Ey Siyonist Zalimler Bekleyin...

Siyonist yerleşimcilerin Filistinli'lere ait bir eve yapmış olduğu saldırı sonrasında yanarak şehit olan Filistinli bebeğin ardından başlayan gösteriler siyonistlere karşı bir ayaklanma yolunda...

Filistin halkının malına ve canına zarar vermek için fırsat kollayan Siyonist gaspçıların dün (30 Temmuz Perşembe) gece sabaha doğru Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Nablus şehrinin güneyine düşen Duma köyünde bir evi kundaklamaları sonucu çıkan yangında bir bebek şehit olurken aynı aileden üç kişi de yaralandı.

Batı Yaka’nın kuzeyindeki yerleşim birimleri dosyasından sorumlu Filistinli yetkili Ğassan Dağlas yaptığı açıklamada, bir buçuk yaşındaki Filistinli bebek Ali Sa’d Devabişe’nin dün gece evlerinde çıkarılan yangın sonucu şehit olduğunu, babası Sa’d Devabişe, annesi Riham ve abisi Ahmed’in (4) de yaralandıklarını, yanıkları üçüncü derecede olan üç kişinin Nablus’taki hastanelere kaldırıldıklarını söyledi.

Dağlas verdiği bilgide ayrıca, Duma köyüne yakın Yahudi yerleşkelerinden gelen Siyonist çetelerin köyün girişinde bulunan Sa’d ve Me’mun Devabişe adındaki Filistinlilerin evlerine Molotof ve yanıcı maddelerle saldırdıklarını, evlerin duvarlarına da “yaşasın intikam”, “Mesih’in intikamı” gibi ırkçı sloganlar yazdıklarını ifade etti.

Geçen sene olayların patlak vermesine yine Siyonist gaspçıların Kudüs’te Filistinli bir çocuğu kaçırıp işkence ettikten sonra yakarak şehit etmeleri neden olmuştu.
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
Binlerce Kişi Yakılarak Şehit Edilen Bebeğin Cenazesine Katıldı

Siyonist gaspçıların dün gece sabaha doğru Filistinli Devabişe ailesinin evini kundaklaması sonucu şehit olan 18 aylık bebek Ali Sa’d Devabişe’nin cenazesine binlerce Filistinli katıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgide, bugün köydeki Ulu Cami’de kılınan Cuma namazından sonra Filistin bayrağına sarılı cenazeyi kalabalık bir kitlenin tekbir ve sloganlar eşliğinde köy caddelerinde dolaştırdıktan sonra son yolculuğuna uğurladığını söyledi.

Cenaze törenine Uzlaşı Hükümeti Başbakanı başta olmak üzere resmi düzeyde birçok kişinin katıldığını belirten muhabirimiz, Başbakan El-Hamdallah’ın merasimde bir konuşma yaptığını ve işgal rejimini kınayarak, bu rejimin eninde sonunda yok olacağını söylediğini ifade etti.

Bebekleri yanarak şehit olan ve üç aile bireyi de ağır şekilde yaralanan Devabişe ailesi adına bir konuşma yapan Semir Devabişe, herkesten Siyonist rejimin Filistin toprakları üzerindeki işgalinin sona ermesi için çalışmasını isteyerek, Filistin halkının başka halklar gibi kendi toprağı üzerinde özgürce yaşama hakkına sahip olduğunu söyledi.

Siyonist çetelerin dün gece sabaha doğru Devabişe ailesinin evini kundaklamaları sonucu Filistinli bebek Ali Devabişe şehit olmuş, anne babası ve abisi ise ağır şekilde yanmıştı. Yanıkları üçüncü derecede olan ve hayati tehlikeleri bulunan yaralılar hastanede tedavi görüyor.