Eski Mossad Şefi İran Hakkında Konuştu

Eski Mossad Şefi İran Hakkında Konuştu

Eski Mossad şefi: İran'ın kalbindeki nükleer programa karşı çalıştık

İsrail istihbarat servisi "Mossad"ın eski başkanı Yossi Cohen Pazartesi günü yaptığı açıklamada, teşkilatının İran toprakları da dahil olmak üzere İran nükleer programına karşı çok sayıda operasyon gerçekleştirdiğini söyledi.

İsrail gazetesi "Jerusalem Post"un internet sitesine göre Cohen, İsviçre'nin Basel kentinde düzenlediği Dünya Siyonist Örgütü'nün bir konferansında konuşuyordu.


İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un da katıldığı konferans, Basel'deki Birinci Siyonist Kongresi'nin 125. yıldönümünde gerçekleşti.

Cohen, "İran rejimi tüm dünyaya yalan söylüyor ve İran arşivinden binlerce belge getirdiğimizde, İranlıların Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'na yalan söylediğini kanıtlayan belgeler olduğunu kanıtladık" dedi.
"İsrail'in İranlıların İsrail Devletini tehdit eden atom bombası üretmesini geciktirmek ve engellemek için ne gerekiyorsa yapacağını garanti edebilirim" dedi.


Times of Israel" haber sitesi Cohen'in aynı konferansta şunları söylediğini aktardı:

Dünyanın her yerinde, İran topraklarında, ülkenin göbeğinde çalıştık” dedi.
Cohen, "Bizim yok olmamızı isteyen bir rejimin parmağını nükleer tetiğe koymasına asla izin veremeyiz" dedi.
İsrail'de, nükleer programı konusunda Batılı ülkeler ile İran arasında bir anlaşmaya varılmasının yakın olduğuna dair haberler artıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı