Eski Bir İsrailli Bakan : İç Savaşın Ortasındayız

Eski Bir İsrailli Bakan : İç Savaşın Ortasındayız

Eski bir İsrailli bakan uyardı: Zaten bir iç savaşın ortasındayız

Eski İsrail İç Güvenlik Bakanı Avigdor Kahalani, İsrail'in "bir iç savaşın ortasında" olduğunu söyleyerek, savaş sembollerinin kullanılmasının çatışmayı şiddetlendirdiğini kaydetti.

İsrail radyosu "Yedioth Ahronoth" ile yaptığı bir röportajda Kahlani, "Yom Kippur askerlerinin (İsrail'in 6 Ekim 1973 savaşına verdiği ad) yargıya karşı yapılan darbeye karşı protesto sırasında bir göstericinin tank çalması konusuna değindi. " ve şöyle dedi: " İsrail üzerinde hakkımız olduğuna ve bunu korumak istediğimize dair derin bir iç his var."

İsrailli göstericiler, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun politikalarına karşı gösteri yapmak için birkaç gün önce bir "İngiliz zırhlı aracı" çaldı.

İsrail Kanal 12, yetmişli ve seksenli yaşlarındaki göstericilerin eski bir İngiliz zırhlı aracını çaldıklarını ve yeni İsrail hükümetinin politikalarını protesto etmek için üzerine "demokrasi veya bağımsızlık" yazdıklarını bildirdi.

Aynı zamanda eski Shin Bet güvenlik görevlisi ve baro üyesi Ronen Ben-Yitzhak, Netanyahu hakkında tıbbi bilgileri yayınlamakla tehdit etti.

Ve Ben Isaac, bir tweet'te Netanyahu'ya şunları söyledi: " Son günlerde kanıtladığımız gibi, mahremiyetiniz ve yaşam biçiminiz etkilenecek. Tıbbi bilgiler de dahil olmak üzere bilgileri takip edip yayınlayacağız ... eğer ne olduğunu anlarsanız Demek istiyorum ve sen anlıyorsun." dedi

Eski Shin Bet başkanı Yoram Cohen ise, "Bölünme derinleşiyor ve bunu durduracak araçlara yalnızca Netanyahu sahip ve eğer araçlara sahip değilse, bunu yapmasına izin verilmeli" dedi.

Bu ay, işgalci güç içindeki bölünmeler ve bir “iç savaş” korkusu açıkça ortaya çıktı. Eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett, " İsrail'de bir iç savaş " uyarısında bulunarak yargı değişiklikleri yasası üzerinde müzakere çağrısında bulundu.

Aynı zamanda, muhalefet lideri ve Knesset üyesi Yair Lapid, " İsrail'in uçurumun eşiğinde ve bir kararlılık anında" olduğunu ve yargı değişikliği yasası çıkarsa "yıkılmaya doğru yürüdüğünü" ileri sürdü. geçti.

Lapid, tüm muhalefet partileri adına yaptığı açıklamada, "Yargıda Değişiklik Yasası geçerse İsrail'in bundan kurtulamayacağını" ve bunun "telafisi mümkün olmayan ölümcül bir darbe" olacağını sözlerine ekledi.

Bu açıklamalar, İsrail'in Başbakan Binyamin Netanyahu'nun hükümetine , özellikle de yargı değişikliği planlarına karşı protestolara tanık olduğu bir zamanda geldi .

Kaynak: Tevhidhaber