Esir Siyonist Askerin Ailesi  Hükümet Karşıtı  Gösteri Düzenledi

Esir Siyonist Askerin Ailesi Hükümet Karşıtı Gösteri Düzenledi

Goldin ailesi, Gazze'deki mahkumların iadesini talep etmek için Tel Aviv'de bir gösteri düzenlidi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Gazze'de tutuklu İsrail subayı Hadar Goldin'in ailesi bugün, , İbranice "Kan" radyosuna göre, Hamas tarafından esir alınan askerlerin iadesini talep etmek için Tel Aviv'de bir gösteri düzenledi.

İbrani radyosuna göre, Subay Goldin'in ailesi, yakalanan askerlerin iadesi için harekete geçilmesini talep etmek üzere, Başbakan Yair Lapid'in evinden Savunma Bakanı Benny Gantz'ın Tel Aviv'deki onurlu Ordu Bakanlığı binasındaki ofisine yürüyüşe başladı.

Ne Olmuştu ?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in 2014'te Gazze'ye düzenlediği saldırılar sırasında 2'si asker 4 İsraillinin esir alındığını açıklamıştı. Kassam Tugayları, bu kişilerin durumu hakkında herhangi bir bilgi vermemişti.

İsrail tarafı ise Oron Şaul ve Hadar Goldin isimli askerlerinin savaşta öldüklerini ancak cesetlerinin alıkonulduğunu, biri Etiyopya asıllı (Avera Mengistu) diğeri Arap (Hişam es-Seyyid) olmak üzere 2 vatandaşının da Gazze'de olduğunu ileri sürmüştü.

İsrail Savunma Bakanlığı, daha sonra Gazze savaşında öldüğü duyurulan Goldin ve Şaul isimli askerlerin durumunu "kayıp ve esir" olarak değiştirmişti.