Erdoğan'ın Diplomasını Milyonlarca Çoğaltıp Adreslere mi Gönderelim?

Erdoğan'ın Diplomasını Milyonlarca Çoğaltıp Adreslere mi Gönderelim?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Kalın, terörle mücadeleye ilişkin, "Türkiye'ye terörle mücadele konusunda zaaf yaratabilecek birtakım tavsiye ve telkinlerde bulunmak yerine, Avrupalı dostlarımızın terörle mücadele konusunda tavizsiz bir şekilde Türkiye'nin yanında durması gerekir." dedi.

İstanbul Vezneciler ve Midyat’taki terör saldırılarına değinen Kalın, "Midyat’ta 30 civarında yaralının olduğu tespit edilmiş durumda. Bütün Türk milletine karşı yapılmış bir saldırıdır. Bütün milletimizin başı sağ olsun. Bu tür saldırıların yeri şekli zamanı ne olursa olsun terörle mücadele devam edecek. Bölücü terör örgütü başından beri kendi sapkın ideolojisini Kürtlerin talebiymiş gibi empoze ederek kendisine bir meşruiyet alanı yaratmaya çalışıyor. Bunu yaparken en fazla Kürtlere zarar veriyor. Bu tür örgütlerin hiçbir hayat hakkının olamayacağını yeniliyoruz. Bu tür örgütler tek başlarına yakta değillerdir. Mutlaka aynı zamanda uluslararası örgütlerin aktörlerin piyonları olarak da faaliyet gösterirler. Kimin maşası, piyonu olduğu da çık bir şekilde görülmektedir. Terör ile mücadele konusunda Türkiye’ye destek açıklaması yapan dost ve müttefik ülkelere çağrı yapmak istiyoruz; samimi bir şekilde yapılan taziye mesajlarını memnuniyetle karşılıyoruz. Basit şekilde bugün PKK terörünü kınayıp bize destek mesajı açıklayan Avrupalı dostlarımız acaba, Avrupa’nın genelinde PKK’nın kaç tane paravan örgütü olduğunu biliyorlar mı? Biz bunları biliyoruz. Detaylı raporlar şeklinde Avrupalı dostlarımıza iletiyiz. Her defasında hukukun üstünlüğü gibi değişik gerekçeler konuyor. Kendi teröristlerine karşı mücadele söz konusu olduğunda Avrupa’nın ne tür tedbirler aldığını açık bir şekilde gördük. Bu çifte standardın, iki yüzlülüğün artık son bulması gerekiyor"  diye konıuştu. 

"ALMANYA PKK'NIN ÖRGÜTLENMESİNE SON VERECEK TASARILARI GÜNDEMİNE ALABİLİR"

Alman Federal Meclisinin (Bundestag) 1915 olaylarıyla ilgili kararını eleştiren Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alman Federal Meclisi, yalan yanlış tarih bilgisiyle ve sorumsuzluk örneği olan böyle bir siyasi gündemle Türkiye'ye yüklenmek yerine, PKK terör örgütünün Almanya'daki örgütlenmesine son verecek, Neonazi cinayetlerini önleyecek birtakım tasarıları gündemine alabilir. Bu, Alman toplumuna da Türkiye-Almanya ilişkilerine de daha iyi katkı verecektir."

"NE YAPALIM YANİ MİLYONLARCA ÇOĞALTIP ADRESLERE Mİ GÖNDERELİM?"

Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki diploma tartışmalarıyla ilgili  şöyle konuştu:

"Pek de ciddiye alınmayacak şeyler ama ne amaçla sürekli köprütülüp getirildiği ortada. Diplomanın kopyaları internet sitelerinde ve gazetecilerle paylaşıldı. Rektörümüzün de açıklamaları var. Ne yapalım yani milyonlarca çoğaltıp adreslere mi gönderelim? Aslı astarı olamayan bir şey olduğunu kendileri de görürler ama dert başka. Erdoğan karşıtlığı prim yapıyor, birileri bunu gündemde tutarak prim yapmaya çalışıyorlar." 

"HAKAN FİDAN GÖREVİNİN BAŞINDA"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevinin başında olduğunu belirterek, "Bu, sayın Hakan Fidan'ı yıpratma operasyonudur. Ama burada hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın tavrı son derece nettir. Görevinin başında, görevini de iyi yapan bir müsteşarımız vardır." dedi.