Erdoğan'dan Zengezur Mesajı: İran'dan Olumlu Sinyaller Geliyor

Erdoğan'dan Zengezur Mesajı: İran'dan Olumlu Sinyaller Geliyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le Nahçıvan’daki görüşmesi sonrasında Zengezur Koridoru’na dair mesajlar verdi.

Zengezur Koridoru ile ilgili olarak, kara ve demir yolu hatlarıyla Nahçıvan ve Azerbaycan’ın diğer bölgeleri ile doğrudan bağlantı kurmalarının ilişkileri daha güçlü hale getireceğini belirtti.​

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Nahçıvan'da yaptığı görüşmenin ardından Zengezur Koridoru'na ilişkin güncel bilgiler verdi. Nahçıvan'dan dönen uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Zengezur koridoru konusunda kara ve demiryolu hatlarıyla Nahçıvan ve Azerbaycan'ın diğer bölgeleriyle doğrudan bağlantı kurulmasının ilişkileri güçlendireceğini söyledi.

STRATEJİK BİR KONU

Bu güçlü bağ sayesinde gelecekte yürüyerek kat ettikleri mesafenin kat kat fazlasını kat koşarak edeceklerini belirterek, şöyle konuştu: “Dolayısıyla bu koridorun bir an önce açılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Türkiye ve Azerbaycan açısından çok önemli olan bu koridorun hayata geçirilmesi stratejik bir konudur ve tamamlanması gerekmektedir. Bu koridor açıldığında Bakü'den doğrudan Kars'a araç veya tren gidebilecek. Türk-Azerbaycan kardeşliği çok daha güçlenecektir." "İran'dan bu konuda olumlu sinyaller görmek sevindirici " dedi.

Erdoğan: "Karabağ'daki zaferden sonra üç yıldır beklenen şeyler oldu" dedi. Ziyaretinizin ardından bunların yeniden açılmasını ve hızlanmasını beklenebilir miyiz? Sorusuna Cevap veren Erdoğan şunları ifade etti: “Hala bir savaşın egemen olduğu bir koridoru düşünmek mümkün değil. Çünkü gerek Zengezur gerek Laçin koridorlarını eğer barış koridoru olarak düşüneceksek kavga gürültü olmadan bu işi çözmemiz gerekiyor.”