Erdoğan'dan ODTÜ Olaylarına Tepki

Erdoğan'dan ODTÜ Olaylarına Tepki

Rusya'da konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgili konuştu. Erdoğan, "YÖK de biz de gereğini yaparız" dedi.

ODTÜ'de ötekileştirmenin oludunu söyleyen Erdoğan, "Kimin nerede durduğunu göstermesi bakımından önemli. Türkiye'de sol her zaman ötekileştirmiştir. Ne yazik ki ODTÜ'deki zihniyeti burada görüyoruz. Bu ülkenin çocuklarına karşı ötekileştirme gayreti yürütülüyor" dedi.

"YÖK DE BİZ DE GEREĞİNİ YAPARIZ"

Erdoğan, YÖK gereğini yapacaktır. Konuyla ilgili olarak bizler de gereğini yapacağız. Ben niçin polisimizin üniversitelerde görev almasını istediğimi bu olay ispatlamıştır. Orada da sivil polis vardır. Bizim de sivil polisimiz olayda yer alacaktır. Oradaki özel güvenlik ise olaya müdahale etmiyor. Başörtülüler orada stand açamayacak mı? O üniversite sadece senin değil ki? O üniversite herkesin. Ellerinde kartonlarla beraber adeta bahçe bekçisi gibi dolaşıyorlar. Böyle bir şeye müsade etmemiz mümkün değil. O kızlarımız orada diğerlerinin hakkı neyse aynı hakkı kullanacak. Buna kimse mani olamaz. Bunun gereği neyse yapılır ve sonuna kadar takipçisi olacağız. Artık onların özlediği Türkiye çok geride kaldı. Şimdi temel hak ve özgürlüklerin egemen olduğu bir Türkiye inşa ediyoruz. Düşünce, inanç özgürlüğü vardır, eğitim öğretim özgürlüğü vardır. Bunlara mani olanlar bedelini öderler, dedi.