Erdoğan'dan İran'a Mesehpçilik Suçlaması

Erdoğan'dan İran'a Mesehpçilik Suçlaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İran mezhepçiliğin yanında durmasaydı belki Suriye'yi konuşuyor olmayacaktık' dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak "Bir yandan Rusya ve Esed rejimi, diğer yandan PKK, PYD ve DAEŞ terör unsurları mazlum insanları öldürüyor tarihi mekanlara saldırıyor. Karanlık yapılar bölgedeki gizli hesapların birer truva atına dönüştü. DAEŞ'i, PKK'yı, YPG'yi ortaya çıkaran da besleyip büyüten de rejimin ta kendisidir" dedi. 
 Birlik Vakfı'nın 30. yıl kutlamalarında konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
 'SURİYE'DE BİR MEDENİYETE KARŞI SAVAŞ VERİLİYOR'
 Bu millet Hint yarımadasındaki bir zulme donanmalarını gönderen bir millettir biz Osmanlı'nın toruynlarıyız. Elimiz nereye kadar uzanıyorsa elimizi uzatmak zorundayız. Suriye'de bir terör örgütüyle değil bir tarihe bir medeniyete karşı savaş veriliyor. Rejimde aynı savaşı veriyor DAEŞ de aynı savaşı veriyor kimse kimseyi kandırmasın. Batı ülkeleri Suriye halkını temsil eden muhalifleri desteklemede hızlı davransaydı herşey farklı olabilirdi. Ne zamanki mülteciler kapılarına dayandıo o zaman durumu anladılar. 
 'YANI BAŞIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ!'
 Yanı başımız ateş çemberi olmuş durumda. Ne zaman ki mülteciler kapılarına dayandı hapsi o zaman tutuştu. Ama Türkiye olaya öyle bakmadı, kapısın açtı, 2 milyon 200 bin Suriyeli mülteciyi misafir etti.
 'DAEŞ'i, PKK'yı ve YPG'yi ORTAYA ÇIKARAN REJİMİN KENDİSİDİR'
 Bir yandan Rusya ve Esed rejimi, diğer yandan PKK, PYD ve DAEŞ terör unsurları mazlum insanları öldürüyor tarihi mekanlara saldırıyor. Karanlık yapılar bölgedeki gizli hesapların birer truva atına dönüştü. DAEŞ'i, PKK'yı, YPG'yi ortaya çıkaran da besleyip büyüten de rejimin ta kendisidir. Kimse kimseyi kandırmasın, DAİŞ, PYD, YPG bu tür örgütler Suriye'deki küresel güç mücadelesinin sadece bir aracıdır. Bizdeki PKK ile bunlar aynıdır. Hiçbir farkı yoktur.
 'İRAN MEZHEPÇİLİK YAPMASAYDI'
 İran mezhepçilik gayesiyle Esed'in arkasında durmasaydı belki bugün Suriye diye bir meseleyi konuşuyor olmayacaktık. 
 DAEŞ gibi İslam adı altında faaliyet gösteren terör odaklarının önüne geçmezsek bu zulmü engelleyemeyiz. Müslümanlar bu zilleti daha fazla taşıyamaz. Hep birlikte İslam coğrafyasında bu bilincin uyanması için çalışmalıyız.