Erdoğan'dan Demirtaş'a Yanıt

Erdoğan'dan Demirtaş'a Yanıt

Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

 

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev, Türkiye ile birçok alanda görüşmelerde bulunduklarını, Türkiye'den geniş kapsamlı bir heyetin Kırgızistan'a geleceğini söyledi. Manas Havaalanı'nın uluslararası havaalanına dönüşümü konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

 

Erdoğan, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ticari boyutu artırmak amacında olduklarını, Manas havalaanının da uluslararası havaalanlarına dönüşümünden yana olduklarını söyledi.

 

POLİSİ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞANLAR BARIŞTAN AYANA OLAMAZ

 

Başbakan Erdoğan barış sürecinin en önemli hedefinin eve dönüş olduğunu belirtirken Türkiye'de barışın önünde engel olmadığını belirtirken "Polisi öldürmeye teşebbüs edenler, yakıp yıkanlar barıştan yana olduklarını söyleyemezler, işçiyi dağa kaçıranlar, çocukları pikniğe götürüyorum diyerek dağa kaçıranlar barıştan bahsedemezler. Bunları gördüğümüz halde hala barıştan özgürlükten yanayız diyorlar. Böyle de çok pişkinler. Bunları da artık milletimiz yutmayacaktır. Halkımızın tümünü kucaklayarak ülkeyi daha ileri götürmeyi hedeflemektir. Sandığın dışındaki yollar bu ülkenin refahını huzurunu getirecek değildir. 

 

Erdoğan, Öcalan ile MİT dışında kimsenin görüşmesinin mümkün olmadığını, hükümetin müsade ettiği heyetlerin dışında kimsenin İmralı ile görüşmesinin mümkün olmadığını söyledi. Erdoğan, zaman zaman uluslararası heyet, veya sağlık dışında basın mensubu veya farklı bir siyasi heyetin gitmesinin mümkün olmadığını belirterek "ilerde olup olmayacağını şartlar belirleyecektir. 

 

ERDOĞAN'DAN DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİNE SERT TEPKİ 

 

Selehattin Demirtaş'ın çocukları MİT'in yönlendirdiği iddialarına ilişkin ise "Bunlar çok kolay yalan söylüyorlar. O aileler günlerdir orda oturuyor ve evlatlarını istiyorlar. Evladı ABD'de İngiltere'de olanlar paralarını oralara akıtıyorlar. Eğer dağa kaçırılmadıysa nerededir bulsunlar getirsinler. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Bu kişi böyle birşey söylüyorsa bunu ispatla mükelleftir. Şu anda bu süreç gerçekten dayanılır tahammül edilir bir süreç değildir. Yıllardır dağlara kaçırılan gençlerin akibetini herkes biliyor. Dağdan geri dönenler herkesin malumu. Kaçırılanların daha sonra nasıl öldürüldüğü, nasıl bir yere gömüldüğü, bir İranlı'nın açıklaması ile ortaya çıkmıştır. Şu anda HDP bunun altında ezilmiş ve buradan çıkamamın ezikliğini yaşıyor. Bunun da altında kalacaktır. Yeter ki medya bunu görmezlikten gelmesin.