'Erdoğan'a Suikast' İması

'Erdoğan'a Suikast' İması

CIA'nın desteklediği düşünce kuruluşu Stratfor tarafından yayınlanan “Araç kaynaklı bir siber saldırı için hazır mısınız?” başlıklı yazının görselinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aracı kullanıldı.

Amerika Birleşik Devletleri Merkezî İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) desteklediği düşünce kuruluşu Stratfor, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast imzasında bulunan bir yazı ve fotoğraf yayınladı.

"Araç kaynaklı bir siber saldırı için hazır mısınız?” başlığıyla yayınlanan yazının görselinde dünyadaki binlerce liderin arasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makam arabasının seçilmesi dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki teröristlere yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı, başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerde tepkilere neden olmuştu.

Operasyonun ardından Türkiye ile masaya oturmak zorunda kalan Amerika yönetimi, Türkiye'nin Güvenli Bölge ile ilgili şartlarını kabul etmek zorunda kalmıştı.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken; gölge CIA olarak da bilinen Stratfor adlı düşünce kuruluşunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast iması taşıyan bir makale yayınlaması dikkatlerden kaçmadı.

Yazıda; son teknolojik imkanlarla üretilen araçların siber saldırılara karşı açık bir tehdit altında olduğu vurgulanırken konuyla ilgili senaryolara yer verildi.

ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan karşında köşeye sıkışması ülkede derin siyasi çatlaklar oluşturdu.

Sözde düşünce kuruluşunun yayınladığı makalenin görselinde Erdoğan'ın makam aracını kullanması ise, "hedefte Recep Tayyip Erdoğan var" yorumlarına neden oldu.

1571661904-c3feaf