Erdoğan, Siyonist Rafael Sadi için Taziyede Bulundu

Erdoğan, Siyonist Rafael Sadi için Taziyede Bulundu

Türkiye Yahudilerinden, Siyonizm yanlısı gazeteci Rafael Sadi geçtiğimiz günlerde Tel Aviv’de öldü. Türkiye-İsrail arasındaki diplomatik ilişkilerde arabulucu ve tercüman olan Sadi, sıkı bir terör rejimi destekçisiydi.

Rafael Sadi, direniş örgütleri Hamas, İslami Cihad ve Hizbullah’ı terör örgütü olarak görüyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile üniversiteden sınıf arkadaşı olduğu da bilinen Rafael Sadi için, Erdoğan’ın bizatihi kızı Viket Sadi’yi arayarak taziyesini ilettiği öğrenildi.

Viket Sadi, Erdoğan ile arasında geçen diyaloğu şöyle aktardı:

Tüm başsağlığı dileyenlerin arasında en özeli de sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Kendisi beni bizzat aradı. Dürüstçe söylemek gerekirse çok duygulandım. Taziye mektubu gelir belki diye düşündüm ama hayır... Bizzat aradı, başsağlığı diledi.

Babamın yıllarca tarzıyla, üslubuyla, çevrilen birtakım dolaplarda arkasında durduğu için teşekkür etti. Kendisine ben uzun yılladır tanışık olduklarını bildiğimi söyledim. “Daha siz ilk başbakan olmadan evvel, babam sizi televizyonda izledi ve ardından 'Bu adam başbakan olacak' demişti. Neden onun başkan olmasını istiyorsun diye sorduğumda. 'Arkadaşım çünkü onunlar beraber üniversitede okumuştuk' demişti." dedim.

“Kendisi ile en son İsrail ziyaretimde görüşmüştük” dedi. Ardından annemin hatırını sordu, “Kendisi hala şokta, çok ani oldu hiç beklemiyorduk” dediğimde beni teselli etti: “Maalesef hayat böyle işte."

Ardından Türkiye'ye gelip gelmediğimizi sordu. “Doğrusunu söylemek gerekirse geliyoruz hatta haftaya belki gelme ihtimalimiz var” dememin üzerine şöyle bir yanıt verdi; “Bu aradığım telefon numarası ekranında gözüküyor, onu kaydet benim özel kalemimin telefon numarası bu, geleceğiniz zaman haber ver görüşelim. İlla Ankara'da olmak zorunda değil İstanbulda da olabilir”

ERDOĞAN'IN TELEFONU DUYGULANDIRDI

Şimdi politikayı bir yana bırakalım, kişisel fikirleri bir yana bırakalım Cumhurbaşkanının arayıp dostça candan -ve içtendi- başsağlığı dilemesi beni duygulandırdı. (İslamianaliz)