Erdoğan : Senin Uçakların Nasıl Türkiye'ye İnecek  ?

Erdoğan : Senin Uçakların Nasıl Türkiye'ye İnecek ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede vatanları için, bayrağı için, ezanı için, özgürlükleri için güneş gibi batmaya hazır 80 milyon yürek olduğu müddetçe kimse bize yan bakamaz, kimse bize diz çöktüremez." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede vatanları için, bayrağı için, ezanı için, özgürlükleri için güneş gibi batmaya hazır 80 milyon yürek olduğu müddetçe kimse bize yan bakamaz, kimse bize diz çöktüremez." dedi.
Bağcılar'da toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, Hollanda hükümetinin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesiyle ilgili olarak da tepkisini, "Hollanda, bir sıçrarsın, iki sıçrarsın ama bilesin ki oradaki benim vatandaşlarım sizin tezgahınızı bozacaklar 16 Nisan'da. İstediğiniz kadar baskı yapın, istediğiniz kadar teröristleri ülkenizde besleyin, büyütün, bunların hepsi size ters olarak dönecek. İşte şu anda Bağcıların insanları, buradan Hollanda'ya notasını veriyor. Sen istediğin kadar Dışişleri Bakanımızın uçağını kaldırma, bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye'ye nasıl gelecek? Tabi burada ben diplomasiyi konuşuyorum, yoksa vatandaşların seyahatini değil, o ayrı bir konu ve bunların değerlendirmesini ona göre yapacağız. Bunlar ne siyaset biliyor, ne uluslararası diplomasi nedir bunu biliyor. Bunlar bu kadar ürkek, bu kadar korkak. Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist. Bunu böyle biliniz" şeklinde gösterdi.
"KİMSE BİZE YAN BAKAMAZ"
Erdoğan'ın konuşmasından bazı notlar şöyle oldu:
Bağcılar'da eğitim, sağlık, ticaret ve ulaşım var. Bu kardeşiniz İBB Başkanlığı'nda Bağcılar yanımızdaydı. Cezaevindeyken yine Bağcılar yanımızdaydı. 2002'de yönetimi devraldığımızda Bağcılar yine yanımızdaydı. 2007'de, 2013'te de Bağcılar yanımızdaydı. 15 Temmuz'da Bağcılar sokaklara dökülerek istiklal ve istikbaline canı pahasına sahip çıktığını ispatladı. İnşallah 16 Nisan'da da Bağcılar yanımızda olacak. Bağcılar 15 Temmuz'da Malazgirt'teki gibi yiğitlerin ruhunu şad etti. Bağcılar Osmanlı'nın mirasına sahip çıktı. Bağcılar, Kurtuluş savaşı şehitlerinin ruhlarının yeniden dirilişine şahitlik etti. Bir hilal uğruna yarab ne güneşler batıyor... O gece 249 kardeşimiz şehit oldu. Bu ülkede vatanları için, bayrağı, ezanı, özgürlükleri için 80 milyon yürek olduğu müddetçe kimse bize yan bakamaz. Bağcılar'ı bilirim, severim. FETÖ'nün malum takımları üzerimize gelirken, diğer yandan ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar biz kendi yolumuzdan sapmayacağız. Askerimiz, polisimiz, korucumuzla terör örgütlerine nefes aldırmazken yatırımlarımızı, projelerimizi titizlikle hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.
"BUNLAR NAZİ KALINTISI, FAŞİST"
Bugün Dışişleri Bakanımıza Hollanda'da uçuşa yasak haberi geldi. Türkiye'nin Dışişleri Bakanı, vatandaşlarımızla görüşmek için gidecek, onlar yasak notası geçiyor. Hollanda bir sıçrarsın iki sıçrarsın. Bilesin ki oradaki benim vatandaşlarım sizin tezgahınızı bozacak 16 Nisan'da. İstediğiniz kadar baskı yapın, teröristleri besleyin. Bunların hepsi size ters olarak dönecek. 16 Nisan'dan sonra bunlar için uygulamalarımızı başlatacağız. Sen istediğin kadar Dışişleri Bakanı'nın uçağını kaldırma bakalım senin uçakların buraya inebilecek mi? Vatandaşlar değil, diplomatik olarak diyorum. Bunlar ne siyaset biliyor ne de uluslararası diplomasi. Nazi kalıntısı, faşist.
"ANA MUHALEFETLE NE KONUŞACAĞIZ?"
Ana muhalefetin başındaki zat davet yapıyor. Seninle ne konuşacağız? Sen Kandil'in başındakiyle birliktesi. "Hayır" diyenler niçin "Hayır" dediklerini izah edemiyorlar. 18 maddelik Anayasa değişikliğini ana muhalefet lideri dahi okumamış. Ben milletimizin irfanına ve izanına güveniyorum ve "Evet" diyeceklerine inanıyorum. Ana muhalefetteki zat, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan farklı sistemde olursa kavga çıkar" diyor. Anayasa kitapçığı fırlatıldı. Kavga çıktı. İşte o kavgayı ortadan kaldıralım diye Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığı birleştiriyoruz. Çok ağır bedeller ödedik. Anayasa kitapçığı fırlatıldı, milyonlarca dolar kaybedildi. Bizim yaşadığımız sorunları gelecek nesiller yaşamasın istiyoruz. Bu yüzden bu sistemi getiriyoruz.
"YENİ SİSTEMDE BAŞBAKAN YOK ÖĞRENDİN Mİ?"
28 Şubat'ın demokrasimize nasıl darbe vurduğunu anımsıyoruz. Ecevit ve Sezer'in arasında normalde su sızmazdı ama krize neden oldular. Biz yönetimi ele aldığımızda tüm yükü yüklendik. 23,5 milyar dolar IMF borcumuz vardı. Borcu 2013'te biz bitirdik. Yüksek faizlerle borçlandırılan kamuyu bataktan çıkarana kadar anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. Tüm dış güçler yüklendi ve gezi olayları patlak verdi. Faizde yine tek haneli rakamdayız. Bazı bankalar hala yüzde 15- 16 rakamlarda. Cumhurbaşkanı da olsanız Başbakan da olsanız işler bir yerde tıkanıyor. Biz bunlar yaşanmasın diye yeni yönetim sistemini getiriyoruz. Ana muhalefet lideri "Egemenlik gidiyor" diyor. Yasama organı elinden yetkiler alınıyor deniyor. Yasamayı parlamento yapacak. Yeni sistemde Başbakan yok öğrendin mi? Kanun teklifi verme yetkisi sadece milletvekillerine ait olacak. Cumhurbaşkanı'nın bütçe kanunu dışında kanun teklifi verme yetkisi yok ey Kılıçdaroğlu. "Bütün yargı mensuplarını Erdoğan atayacak" diyor. Oku şu metni. Cumhurbaşkanı'nın şu anda sadece 4 tane HSYK'da atama yetkisi var. Diğerlerini Meclis atayacak. 7 üyeyi Meclis atayacak. Yeni sistemde Meclis asli görevlerine yoğunlaşıyor.
"BİZ GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ"
16 Nisan gençlerin günü. Ayrım yok, kız erkek. Bugüne kadar seçme hakkınız vardı. Seçilme 30 yaştı. Zor olan seçmektir. Seçilme yaşını 18'e getiriyoruz. Bizim önümüzde örnek var. Bizim önümüzde Fatih'imiz var. Fatih 21 yaşında karadan gemileri yüzdürmek suretiyle bir çağı kapatıp bir çağı açtı mı? Ben de diyorum ki onun torunları olarak bizim gençliğimiz de daha fazla çalışacak, Allah'ın izniyle nasıl Marmaray'ı denizin altından yüzdürdüysek 18 yaşındaki gençlerimiz bunların kararını parlamentodan çıkaracak güçtedir. 18-24 yaşlardaki milyonlarca genç için yeni bir dönem başlıyor. Biz gençlerimize güveniyoruz. Onlara milletvekili, bakan olmanın yolunu açıyoruz. Gençler durmak yok çok çalışacağız. 2023 hedeflerimize gençlerimizle ulaşacağız. 2053, 2071 vizyonumuzu bugünkü gençlerimiz hatta torunlarımız hayata geçirecek. Biz onların önlerini açacak geleceğin güçlü Türkiye'sinin taşlarını döküyoruz. 16 Nisan oylaması "Olsa da olur olmasa da olur" denilecek bir seçim değil. Türkiye geleceğine ilişkin tarihi bir karar verecek. Bağcılar'dan tüm Türkiye'ye, dünyadaki tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. Hazır mıyız? Tek millet için, tek bayrak için, tek vatan için evet mi? Bizim evet gerekçelerimiz bunlar. Karşı çıkanların gerekçelerinde akla mantığa uygun şeyler bulamazsınız. Allah'ın izniyle yarın atacağımız adımlar ve Pazartesi akşamı 19:30'da A Haber- Atv ortak yayına bekliyorum. İzlemenizi özellikle bekliyorum. 36-37 günümüz kaldı. Bu süreçte de çok çalışacak ve 16 Nisan akşamı bu sevinci beraber yaşayacağız. Geleceğimiz aydınlık olsun inşallah.