Erdoğan: Operasyonu Doğru Buluyoruz

Erdoğan: Operasyonu Doğru Buluyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Fatih 6. Olağan İlçe Kongresi'nde partililere hitap etti..

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Fatih 6. Olağan İlçe Kongresi'nde partililere hitap etti..

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Bütün mesele böyle bir davayı yüklenmiş teşkilatn olmasıdır. Ben böyle bir teşkilat görüyorum ama yorulmak yok.

Bu sabah erken saatlerde Amerika, İngiltere ve Fransa tarafından Sriye rejimine karşı bi saldırı yapıldı. Bu saldırıyı doğru buluyoruz. O çocuklara atılan kimyasın faili kimse bunun bedelini ödemesi lazım. Bu saldırıların karşılığı olduğu gösterilmiş oldu.

Bay Kemal bugün Hatay'a gidiyor herhalde. Gitsinler biz dalga geçmeyiz. Yanına hangi sanatçıyı aldığına da bakmayız. Yeter ki yanına teröristleri almasın.

Suriye'de etkin olan ülkeler içinde şehirlerde yeniden yapılanmayı önemseyen tek devlet Türkiye'dir. Türkiye'nin hakim oduğu yerlere Suriyeliler geri dönmeye başladılar. Çünkü biz gittiğimiz yere adaleti ve barışı götürüyoruz.

Bu sabah İngiltere Başbakanı May ile görüştük. Rusya ile aralarındaki durumun bir an önce barışa evrilmesi temennimi ilettim. Birazdan da Fransa Başbakanı Macron ile görüşeceğim.

Biz birileri gibi elimiz kolumuz bağlı kalamayız. Ne yapacağımıza karar verip harekete geçmeliyiz.

Dünya bizim Esad hakkında söylediklerimizi dinleseydi bugün bu duruma gelinmiş olmazdı. Çok daha önceden önlenmiş olurdu. Biz bu bölgedeki teröristlerin hepsiyle bu nedenle mücadele ediyoruz ve edeceğiz.

Dünayaya buradan bir çağrıda bulunuyorum. Mevcut silahların geleceğini, kimyasal silahları, konvansiyonel silahları masaya yatıralım. Konvansiyonel silahlar yarışını bırakalım. Güvenli bölgeler oluşturalım. Bu teklifi daha öncede yaptım. Herkes çok güzel dedi ama hiçkimse bunu için harekete geçmedi. Biz sabırlı bir ülkeyiz. Sabrımızın karşılığını alacağız.

En son imtihanımızı 16 Nisan'da verdik. Fatih 16 Nisan oylamasında İstanbul ortalamasının üzerine çıktı ama Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bu Fatih'e yakışır mı? Yakışmaz. İnşallah 2019 seçimlerinde Fatih'te çok daha farklı bir manzarayla karşılaşacağız. Fatih'ten seçimlerde şanına yakışır sonuçlar bekliyorum. Sorumluluğunuz çok büyük.

Fatih'in hakkettiği hizmeti getirmek bizim sorumluluğumuzdur.

Girişte senfoni orkestrasını gördüm. Girişte benden bir söz istediler. Külliye'ye gelebilir miyiz dediler. Bende onalara burdan söz veriyorum 300 kişişlik ekiple gelecek Külliye'de konser verecekler.

AK Parti arkasında mezbelelikler bırakan değil, bu mezbelelikleri yaşanabilir hale getiren partidir.

İstanbul'un en renkli semtlerinden olan Sulukule baştan aşağı yenilendi. Ayvansaray sokak yapısından mahalle dokusuna tarihi dokusu korunarak restore edildi. Sulukule Sanat Akademisi'yle yüzlerce çocuk sanat eğitimi alıyor. Eskiden var mıydı böyle bir şey. Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri.

Cenevre ve Astana'da çözüm bulma çabalarına destek vereceğiz.