Erdoğan: Kürt Sorunu Ayrı, Terör Sorunu Ayrıdır

Erdoğan: Kürt Sorunu Ayrı, Terör Sorunu Ayrıdır

TBMM açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kürt sorunun ayrı terör sorunun ayrı olduğun belirterek, "Kürt ayrı terörist ayrıdır" dedi

TBMM 25. Dönem 2. Yasama Yılı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. TBMM Başkanı İsmez Yılmaz'ın açılış konuşmasından sonra Genel Kurul'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, istiklal marşının okunmasından sonra kürsüye çıkarak konuşmaya başladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle: 'Sayın başkan değerli milletvekilleri sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Tüm şehitlerimizi rahmet minnetle anıyorum. Milletin oyuyla milletimizi temsil etmek maksadıyla bu çatı altında vazife üstlenmiş ancak kendilerine kıyılmış Meclis üyelerimizi özellikle anmak istiyorum. 7 Haziran seçimleri hiçbir siyasi partinin tek başına iktidarı sağlamayacağı bir tabloyu ortaya çıkardı. Türkiye'nin sorunlarının çözümünü siyaset dışı odaklarıda aramak bu millete yapılacak en büyük kötülüktür.

Terör örgütlerine, paralel yapıya sırtını dayayanlar millete ve hukuka hesap vermekten kurtulamayacaktır. Türkiye her anlamda emin ellerdedir. Türkiye okun yaydan fırlaması gibi geri dönülmez bir büyüme sürecindedir. Güçlü, şeffaf, kararlı yönetim altında Türkiye ekonomisi yıllık yüzde 5 büyüme kaydetti.

Buradan Kürt kardeşlerimize özellikle seslenmek istiyorum. Kürt sorunu ayrı terör sorunu ayrıdır. Kürt ayrı, terörist ayrıdır. Kürt kardeşlerimin dini, inancı, ahlakı bu terör örgütüyle aynı yolda yürümüye müsaade etmez.

MECLİS BAŞKANI YILMAZ: MECLİS SORUNLARIN ÇÖZÜM YERİ

Meclis'in sorunların çözüm yeri olduğuna işaret eden Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ise, ''Terör ekonomik kalkınmanın da önünde engeldir'' dedi.

Yılmaz, Türkiye'nin güçlü demokrasisi ile bölgenin huzur adası olduğunu söyledi. İsmet Yılmaz, ''Hukuk devleti ilkesinden taviz vermeden, hep birlikte, teröre karşı güçlü ve kararlı bir yaklaşım sergilemeli, milletimizin bekasını her şeyin üstünde tutmalıyız'' diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU, BAHÇELİ VE HDP'LİLER YOK

HDP, TBMM’de yapılan yeni yasama yılı törenini, İstiklal Marşı okunduktan sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kürsüye çıkarak konuşma yapacağı sırada salonu terk etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Meclis'teki açlışı törenine katılmadılar.