Erdoğan: Köşk çantada keklik değil

Erdoğan: Köşk çantada keklik değil

Başbakan Erdoğan, Köşk seçimleriyle ilgili istişarelere devam ettiklerini, son olarak cumhurbaşkanı ile de görüşeceklerini ancak yine de nihai kararı milletin vereceğini belirterek şu ifadeyi kullandı: Cumhurbaşkanlığı çantada keklik değil

Başbakan Erdoğan, partisinin bugünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada Köşk seçimleriyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Erdoğan, parti olarak istişarelere devam ettiklerini, son olarak cumhurbaşkanı ile de görüşeceklerini ancak yine de nihai kararı milletin vereceğini belirterek "Cumhurbaşkanlığı çantada keklik değil" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önce çıkan satırlar:

"AK Parti olarak 10 Ağustos'taki seçimler için istişarelerimiz yoğun şekilde devam ediyor. Biz bir istişare partisiyiz. Her işimizi istişare ile yaparız. Bugüne kadar böyle yaptık. Geçtiğimzi hafta milletvekillerimizle yani sizlerle görüştük. Ardından genişletilmiş il başkanları toplantısı yaptık. Kanaatleri aldık. Büyük kongre delegelerimiz kadın ve gençlik kollarımızla bu hafta bir araya geliyoruz. Onların da kanaatini alacağız. Kanaat önderleriyle görüşmelerimiz oluyor ve olacak. Cumhurbaşkanımızla da bu konuyu ele alıp değerlendireceğiz."

MHP'nin genel başkanı bu işe iki kişi karar veremez diyor. E sen mi vereceksin kararı? Yani biz bu kadar geniş bir istişare yapıyoruz bu arada da Cumhurbaşkanımızla da böyle bir konuyu açık net değerlendiririz. Nihai kararı ise millet verecek. Bu kadar siyasetin acemisi bir çırak. Bu işlerden anlamıyor. Nihai kararı millet verir. Bu noktada cumhurbaşkanlığı çantada keklik değil. Millet verecek kararı. Nedir bu telaş o zaman?

Öbür tarafta CHP'nin genel müdürü de tutuşmuş. Kendi içlerinde de birbirlerine girdiler. Pensilvanya ile neden bir araya geldiniz? Olacak olan buydu. Bunlar kime yar oldu ki size yar olsunlar.