Erdoğan, Koç'a bakarak çağrısını yineledi

Erdoğan, Koç'a bakarak çağrısını yineledi

Başbakan Erdoğan Ford Otosan'ın Kocaeli'ndeki yeniköy fabrikasının açılış konuşmasına Almanya Başbakanı Angela Merkel'in selamını göndererek başladı.

Başbakan Erdoğan Ford Otosan'ın Kocaeli'ndeki yeniköy fabrikasının açılış konuşmasına Almanya Başbakanı Angela Merkel'in selamını göndererek başladı.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle; 

Dünyanın bir çok ülkesinde burada üretilen Ford araçlarına binileceğinin bilinmesi çok sevindirici.

YERLİ OTOMOBİLDE ISRARIM VAR

Benim burada yerli otomobil noktasında bir teklifim ve ısrarım var. Türkiye'nin artık teknolojiyi tasarlayan ülkelerin de arasına girmesini istiyoruz. Biz mühendislerimize inanıyoruz. Bu noktada özel sektörü teşvik ediyor ve destekliyoruz.

ÇOK YAKINDA MÜJDE GELECEK

Kocaeli'de bir test merkezi kuruluyor. 2 yıl içinde hayata geçirilecek bu tesis otomobil firmaların gelişimine imkan sağlayacak. Öte taraftan 1 milyarı aşan bir yatırımın yapılması halinde bizim vergi noktasında kesintilerimiz daha da yükselecek. Bunun müjdesini yakında arkadaşlar verecek.

YARIM ASIRDIR HAYALİ KURULUYOR

Türkiye yarım asırdır kendi otomobil markasını oluşturmanın hayalini kuruyor. Biz bu noktada üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Özel sektörden de destek bekliyoruz. Nasıl bu fabrikada Ford'un araçları üretilebiliyorsa kendi otomobilimizi de bu fabrikalar da üretebiliriz. Buna inanalım.

FORD'UN TEBESSÜMÜ BİZE GÜVENDİĞİNİ GÖSTERİYOR

Sektörden bu anlamda çok yakında atılımlar yapmasını bekliyorum.  Burada yerli otomobilden bahsederken   Ford'un Dünya Başkanı Bild Henry Ford'un tebessüm etmesi de kendisinin bize bu noktada güvendiğini gösteriyor.

SON 1 YILDIR İŞLERİN İYİ GİTMEDİĞİNİ ÖĞRENDİM

Bugün TOBB'un toplantısına katıldım. İş dünyasının son 1 yıl içinde işlerin iyi gitmediğini orada yapılan bir ankette öğrendim. Ancak geleceğe yönelik umutların halen mevcut olduğunu da gördüm. Son 1 yılda yaşananlar hiç şüphesiz en çok iş dünyasını etkiledi.

SOKAKLARI HAREKETLENDİRMEK İSİYORLAR

Şimdi yine Soma faciası sonrasında sokakları yeniden hareketlendirmek istiyorlar. Bu saldırılar ülkenin imajına yönelik saldırılardır. Bu saldırılar 77 milyon insanın ekmeğine yönelik saldırılardır. Bizim artık enerjimizi bu tarz kumpas ve tuzaklara değil 2023 hedeflerine harcamamız gerekiyor. Ekonomide son 1 yıl içinde düzelen dengeler yeniden düzelmeye başladı. 
 
Kaynak: Haber7