Erbakan'a sığınması ibretlik

Erbakan'a sığınması ibretlik

28 Şubat'ın komutanı Karadayı'nın savunmasında kullandığı "28 Şubat darbe değildi", "Tanklardan haberim yoktu", "Erbakan olsa yargılamaya karşı çıkardı" sözlerine darbenin mağdurları sert tepki gösterdi.

Star'ın haberine göre; 28 Şubat döneminin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı bir numaralı bsanığı olduğu davada önceki gün ilk kez mahkemeye gelmiş ve ifade vermişti. Karadayı bir çok konuyu hatırlamamıştı.

Ankara'da devam eden 28 Şubat davasının bir numaralı tutuksuz sanığı İsmail Hakkı Karadayı’nın ilk kez hakim karşısında söylediği “28 Şubat darbe değildi”, “Asker siyasete karışmamalı”, “Erbakan olsa bu duruma karşı çıkardı” ifadeleri büyük tepki çekti.

Köşeye sıkışınca kıvırıyorlar
Dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan ve müdahil avukatı Şeref Malkoç Karadayı’nın yalan söylediğini belirterek tepki gösterdi. Müştekilerden Kazan, duruşmada Karadayı’ya sorular yönelteceğini belirterek, şunları söyledi: “Karadayı, biz 1995 seçimlerinde birinci parti çıkıp hükümeti kurma görevi Erbakan’a verildikten sonra neden cumhurbaşkanına, Meclis başkanına gitti? Neden hükümetin kurulmasını engelledi? Siyasete karışmıyorsa bunu neden yaptı? O günkü şartlarda tavır ve durumları başka, mahkeme karşısında köşeye sıkışınca kıvırıyorlar.”

Yalan hakkını kullanıyor
Malkoç ise Karadayı’nın yalan söyleme hakkını kullandığını belirterek “Genelkurmay Başkanı Ankara’da tank yürütülüyor haberi yok. Genelkurmay’da Çevik Bir’in hükümeti düşürme toplantılarından haberi yok. Böyle yalan rüzgarı olmaz. Karadayı mahkemede hem Erbakan’ı suçlayıp hem de onu dönemin şahidi olarak göstermesi çelişkidir” dedi.