Ensarullah'tan ABD'ye Tepki

Ensarullah'tan ABD'ye Tepki

ABD yönetimi, Yemen'deki halk hareketi Ensarullah'ı terör örgütleri listesine dahil etti. Washington'un bu adımına Yemen'den tepki geldi. Ensarullah'ın siyasi bürosu bir açıklama yayınladı.

Ensarullah hareketinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

ABD'nin son eylemi, ABD'nin Yemen'i işgalindeki önemli rolünü teyit ediyor ve ABD'nin Yemen'i ve özgür dünyayı işgalini artırmaktan başka bir şey değil.

ABD, aptal ve gülünç adımlarıyla bizi şaşırtana kadar Yemen halkıyla hiçbir zaman yan yana olmadı ve tarafsız da değildi.

Onlarca yıldır sahte adreslerin, paralı askerlerin ve bölgesel araçların arkasına saklandıktan sonra, ABD'nin Yemen halkının düşmanı olduğu gerçeği ortaya çıktı.

Yemen savaşının bir iç sorunun veya komşu bir ülkeyle olan sorunun bir ürünü olduğuna inananlar, ABD'nin bu adımıyla asıl sorunun Amerika'dan kaynaklandığını anlarlar.

Her tür ve büyüklükteki düşmanca adım, yolumuzun doğruluğu konusunda farkındalığımızı ve azmimizi artırarak, onu sürdürüp bağlı kalmamızı sağlıyor.

Amerika'nın düşmanca adımı, Amerikan ve Siyonist suç projesi karşısında istikrarımızı artırıyor ve bizi adil duruşumuzdan geri çekilmeye zorlamıyor.