Ensarullah'ın Lideri Meydan Okudu

Ensarullah'ın Lideri Meydan Okudu

Abdülmelik El-Husi, Ensarullah Hareketinin yönetimi ele geçirmesinin yıldönümünde konuştu.

Ensarullah Hareketi lideri Abdülmelik El-Husi, Yemen'de siyasi çözümden yana olduklarını belirtti.

Abdülmelik Husi, siyasi bir çözümün sağlanması için de "Yemen halkının haklarının ve ulusal egemenliğinin güvence altına alınmasının şart olduğunu" açıkladı. 

Ensarullah Hareketi'nin Yemen'deki yönetimi ele geçirdiği 21 Eylül tarihinin yıldönümü münasebetiyle televizyondan yaptığı konuşmada El-Husi, Yemen halkını direnmeye davet etti ve "Direniş tek seçenektir. Başka bir alternatif yoktur" dedi.

Siyasi çözüm sağlanırken Yemen halkının haklarının ve ulusal egemenliğinin göz önünde tutulması gerektiğine vurgu yapan El-Husi, Yemen halkını Suud'un Yemen halkını hedef alarak başlattığı savaşa karşı durmak hususunda kararlı olmaya çağırdı.

Yemen'in kaybetse de kazansa da her halükarda zafer kazanacağını vurgulayan Abdülmelik El-Husi, düşmanın ülkeyi ele geçirmeyi hedeflediğini, Yemen tarafında birçok kadın ve çocuğun katledildiği gibi Sudilerin kendi tarafında da çok sayıda asker kaybı olduğunu söyledi.

Ensarullah lideri yaptığı konuşmanın sonunda, "Yemen işgalinin bedelini Suudilere, topraklarına girerek ödeteceklerini" belirtti.