Ensarullah Lideri: Suud Yemen'i İşgal Etmek İstiyor

Ensarullah Lideri: Suud Yemen'i İşgal Etmek İstiyor

Ensarullah lideri Abdulmelik Bedreddin el Husi açıklamalarda bulundu....

Tevhidhaber / Haber Merkezi

Ensarullah  lideri Abdulmelik el-Husi, Suudi Arabistan'ın hedefinin Yemen'i işgal etmek olduğunu belirterek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

el Mesire Tv'ye konuşan Husi, Suudi Arabistan'ın amacının Yemen'i işgal edip, kendi hakimiyeti altına almak istediğini söyledi.

Suudi Arabistan'ın Yemen'in içişlerine müdahale hakkı ve gerekçesi yok. Bu, ülke otoritesini ihlal etmektir" ifadesini kullanan Abdulmelik Bedreddin el Husi, Suud'un Yemen'e saldırısının Yemen'i İran'dan kurtarıp Arap kimliğini korumak olduğunu söylediğini belirtirken hangi Arap kimliği Amerika ve İsrail'in kucağında bulunan Arapçılık mı ? diye sordu.    www.tevhidhaber.com

"Suudi Arabistan, biz ulusal diyalog ortamındayken harekete geçti ve Yemen'e saldırıya hazırlanmak için diyaloğu engelledi. Askeri operasyonun öncelikli mühendisi ABD'dir. Uçakların bombardıman hedeflerini belirleyen de ABD'dir" diye konuştu.

Husi, El Kaide'nin ülkedeki durumuna ilişkin de, "Suudi Arabistan'ın saldırıları, güneyde bize karşı direnen El Kaide'ye yarıyor. Güneyde, El Kaide'nin yanında yer almak kimsenin yararına olmaz" ifadesini kullandı.

Yemen halkına da seslenen Ensarullah lideri, "Ey Yemen halkı! Sabır ve metanetli olun, Allah'a güvenin, o ne güzel vekildir." ifadelerini kullandı.

"Halkımız mümkün olan her şekilde bizim topraklarımızı savunma hakkına sahip" diyen Ensarullah lideri direneceklerini belirtti.

Abdulmelik el Husi konuşmasının devamında "Biz El Kaide ve yabancı düşmana karşı zafer kazanacağız Güney ile de işbirliği yapacağız." açıklamasında bulunarak ulusal işbirliğinden yana olduklarını bir kez daha deklare etti.

Kaynak: Tevhidhaber.com