Ensarullah Arabistan’a Geri Adım Attırdı

Ensarullah Arabistan’a Geri Adım Attırdı

Son günlerde artan Ensarullah operasyonları ve bazı karargahların kaybedilmesi Arabistan’ı yeni düşüncelere itti.

Yemen ordusu ve halk birlikleri dün Arabistan'ın Güney Zahran kentindeki askeri karargaha 13 füze saldırısı gerçekleştirdi.

El-Meyadin'in haberine göre, orduyla birlikte halk güçleri de sınır bölgesinde bir başka karargaha operasyon düzenledi.

Suudi gazetesi El-Hayat, Yemen eski Cumhurbaşkanı Mansur Hadi'nin, Arabistan'ın kendisine dikta ettiği iki şart hususunda geri adım attığını söyledi.

Ensarullah'ın aldığı şehirlerden geri çekilmesi ve silah bırakması şartları, Arabistan'ın vazgeçilmez iki şartı olarak biliniyordu. Ancak hava saldırılarında 70 gün geçmesine rağmen bir netice alamayan Arabistan, bu şartlarda geri adım atmak zorunda kaldı.

Ensarullah liderleri de bu iki şartı kabul etmemekle birlikte Cenevre'de düzenlenecek barış görüşmelerine katılacaklarını açıkladı.

Yemen sınırında bazı bölgeler teröristlerden temizlendi

Yemen ordusu ve halk komiteleri güçlerinin Yemen-Suudi Arabistan sınırında birçok bölgeyi teröristlerden temizledikleri bildirildi.

Öte yandan Yemen Çocuklar Birliği derneği tarafından düzenlenen gösteride, Suudi rejiminin saldırıları kınanırken bu saldırıların çocukların okullarına gitmelerine engel olduğu ve aynı zamanda bu zamana kadar düzenlenen saldırılarda çok sayıda çocuğun öldüğü bildirildi.

Gösteriye katılan çocuklar uluslar arası toplumdan Suudi rejiminin savaş suçuyla yargılanmasını istedi.

tr.jamnews/ajanslar