Emperyalistlerden Çocuk Katliamı

Emperyalistlerden Çocuk Katliamı

Afganistan Cumhurbaşkanlığı, Pervan kentinde ABD güçleri tarafından gerçekleşen hava saldırısında 7’si çocuk, 15 kişinin öldüğünü bildirdi

Afganistan Cumhurbaşkanlığı, ülkenin Pervan kentinde ABD güçleri tarafından gerçekleşen hava saldırısında 7’si çocuk, 15 kişinin öldüğünü bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı sarayından yapılan yazılı açıklamada, Afgan lider Hamid Karzai, Pervan kentinin Siagerd ilçesinde ABD güçleri tarafından 15Afgan sivilin öldürülmesini kınadı. Karzai, “Biz yıllardır Afgan koylarında yapılan operasyonlarını durdurmasını istiyoruz, ancak ABD verdiği sözleri ve yapılmış olan ikili anlaşmaları önem vermeyerek, sivil bölgeleri bombalıyor ve sivilleri öldürüyor” dedi.

Afganistan Cumhurbaşkanlığı olayı incelemek için bölgeye bir heyetin gönderildiğini kaydetti.

Daha önce Pervan kentinin yerel makamları, ABD ve Afgan güçleri tarafından Taliban'a yönelik yürütülen bir operasyonda 6’sı sivil 20 kişinin öldüğünü ifade etmişti.

Pervan Vali Yardımcısı Şahed Veli Şahed, yaptığı açıklamada, kentin Siagerd ilçesindeki operasyonda, 12 Taliban, 6 sivil ve biri yabancı iki askerin öldüğünü söylemişti. NATO olayla ilgili araştırmaların başlatıldığını belirtmişti.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mujahed ise yaptığı yazılı açıklamada, Afgan güçleri ve beraberindeki ABD askerleri ile militanlar arasında çıkan çatışmada, çok sayıda Afgan ve ABD askerinin öldürüldüğünü öne sürerek, ABD hava güçlerinin yaptığı saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini iddia etti. 

 
dünyabülteni