El Ezher Üniversitesi Filistinli Direniş Gruplarının  Aldığı  Sivil  İtaatsizlik Kararından  Rahatsız Oldu

El Ezher Üniversitesi Filistinli Direniş Gruplarının Aldığı Sivil İtaatsizlik Kararından Rahatsız Oldu

Mısır'da bulunan El Ezher Üniversitesi Filistinli direniş gruplarının İsrail'e karşı aldığı sivil iteatsilik kararına tepki gösterdi

Mısır'da bulanan El-Ezher üniversitesi , Filistinlilere yönelik son eylemlerin Siyonist terörizmden başka bir şey olmadığını duyurdu ve işgal altındaki Kudüs'teki durumun tırmanmasına karşı uyarıda bulundu.

Kurum, Filistinlilerin "işgalin uğursuz planları, Kudüs'ü egemenliğine katma, Yahudileştirme çabaları" ile karşı karşıya kaldıktan sonra Siyonistlerin aşırı politikalarının gerçekleştiğini duyurdu.

El-Ezher Aşırılık Karşıtı Gözlemevi, ulusal, İslami grupların ve gençlik hareketlerinin Siyonist rejimin suçlarını ve politikalarını kınamak için talep ettikleri Kudüs'te sivil itaatsizlik ilanının ardından işgalcilerin Filistinlilere karşı daha toplu cezalar uygulayacağını bunun doğru olmadığını açıkladı .

Sivil itaatsizlik uygulaması doğrultusunda Shafaat, Anata, Jabal al-Makbar ve al-Ram kamplarına girişler kapatılırken, gruplar Siyonist rejime çeşitli şekillerde yaptırım uygulanmasını ve Filistinli işçilerin işyerlerinden uzaklaştırılmasını talep etti.

Sivil itaatsizlik, işgal altındaki Kudüs vatandaşlarının, işgalcilerin Kudüs halkına ve tüm Filistinlilere karşı işlediği cinayetler, tutuklamalar ve evlerin yıkılması gibi günlük suçlarına bir tepkidir.

Öte yandan Siyonist rejimin İç Güvenlik Bakanı Itamar Ben Guer, işgal altındaki Kudüs'teki güvenlik faaliyetinin devam etmesi, halkına hiçbir şekilde müsamaha gösterilmemesi ve daha toplu cezalar uygulanması talimatını verdi.

Kaynak : TEVHİDHABER