Ebu Zuhri: "Abbas'ın açıklamalarının hiçbir gerekçesi yok"

Ebu Zuhri: "Abbas'ın açıklamalarının hiçbir gerekçesi yok"

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Hamas ve Filistin direnişi aleyhindeki açıklamalarının hiçbir gerekçesi olmadığını söyledi.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Abbas'ın açıklamalarına dayanak olarak gösterdiği bilgilerin ve rakamların doğru olmadığını, büyük bir zafer elde eden Filistin halkına ve direnişine haksızlık olduğunu ifade etti.

Hamas’ın Fetih ile diyaloğa devam etmek ve uzlaşı anlaşmasının geri kalan maddelerinin uygulanmasını görüşmek üzere yakın bir zamanda toplantı yapma konusunda anlaştığını bildiren Ebu Zuhri, Mahmud Abbas'ı medya aracılığıyla konuşmak yerine iki hareket arasındaki dilalog görüşmelerine fırsat vermeye davet etti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, dün akşam Kahire'de Mısırlı gazetecilerle yaptığı görüşmede, Hamas’la mevcut haliyle devam etmenin imkansız olduğunu söylemiş ve Hamas'ın 27 bakanlık vekilliğiyle "gölge hükümet" kurduğunu ve ülkeyi onların yönettiğini, uzlaşı hükümetinin hiçbir şey yapamadığını iddia etmişti.

Abbas, son savaşta Hamas’tan sadece 50 kişinin şehit olduğunu, Fetih üyesi şehit sayısının ise 861'e ulaştığını öne sürdü.

FİEM