Diyarbakır'daki STK'lardan Erdoğan'a destek

Diyarbakır'daki STK'lardan Erdoğan'a destek

Diyarbakır'da 50'yi aşkın sivil toplum kuruluşu, basın açıklaması yaparak İstanbul merkezli operasyona ilişkin Başbakan Erdoğan'a destek verdi.

Aralarında İnsani Yardım Vakfı (İHH), Memur Sen ve Uluslararası Sakatlar Derneğinin Diyarbakır şubelerinin de yer aldığı 50'yi aşkın sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, AK Parti İl Binası önünde bir araya geldi.

Dünya Demokrasi Hareketi Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Mikdat Güneş, sivil toplum kuruluşları adına yaptığı açıklamada, son günlerde bir toplum mühendisliği edasıyla AK Parti iktidarını devirmeye yönelik adımlar atıldığını savundu.

Atılan adımları kaygıyla izlediklerini ifade eden Güneş, "Cemaat üzerinden başlatılan ve halihazırda cemaati de aşmış görüntüsü veren bu küresel oyunu hepimiz tanıyoruz" dedi.

İstanbul merkezli operasyonun başladığı 17 Aralık'ta darbe girişiminde bulunulduğunu ileri süren Güneş, şöyle dedi:

"Bu ülkede artık hiçbirimiz darbelere müsaade etmeyecek, irademizin çiğnenmesine seyirci kalmayacağız. Ülkemizde sorunların çözümü demokrasidir. Demokrasinin adresi ise sandıktır. Halk kimi iktidara getireceğini bildiği gibi, kimi iktidardan göndereceğini de bilir. Bunun dışındaki hiçbir iktidar değiştirme yöntemi halkımız tarafından artık kabul görmeyecektir. Diyarbakır'dan tüm Türkiye'ye sesleniyoruz 'İradenize sahip çıkın'. Sayın Başbakan biz senden razıyız, Allah da senden razı olsun."

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, açıklamanın ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ile görüştü.