Diyarbakır'da tehlikeli provokasyon

Diyarbakır'da tehlikeli provokasyon

PKK’nın gençlik örgütü olan YDG-H sosyal medya üzerinden Hüda-Par üyelerinin görüldüğü yerde infaz edilmesi çağrısı yaptı.

Türkiye'nin birçok köşesinde devam edenIŞİD protestoları Hüda-Par ile PKKarasında da çatışmalara neden oldu. PKK'nın gençlik kolu Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla tehlikeli provokasyonun boyutunu gözler önüne serdi. YDG-H adına paylaşılan tweet'te Hüda-Par üyerinin görüldüğü yerde infaz edilmesi çağrısı yaptı.

"GÖRÜLDÜĞÜ YERDE İNFAZ EDİLECEK"
Hüda-Par ile PKK arasındaki gerilimi daha da yükseltecek bir çağrı PKK’nın gençlik örgütü olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) ait bir Twitter adresinden yapıldı.

"İnfaz" çağrısı yapan adreste, "Kürdistan ve TC'de tüm asayiş güçlerimizin dikkatine, silahlanın. Hizbu-Kontra-Hüda Par üyeleri görüldüğü yerde infaz edilecek" diye yazıldı.

HÜDA PAR ÜYESİNİ TAŞLA ÖLDÜRDÜLER

Diyarbakır'da dün gece İslamcı bir parti olan Hüda Par'a, IŞİD'e yakın olduğu iddiasıyla, HDP'lilerce yapılan saldırıda ise çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. HDP'nin organize ettiği saldırılardan birinde Hüda Par'lı bir genç, kafası taşla ezilerek öldürüldü.