Diyanet'ten 'İzdiham' Açıklaması

Diyanet'ten 'İzdiham' Açıklaması

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Keleş, Türk hacılarıyla ilgili vefat haberi ulaşmadığını, konuyla ilgili bir kriz masası oluşturduklarını söyledi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Mina'da yaşanan izdiham üzerine Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in talimatıyla kriz masası oluşturduklarını bildirdi. 
Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mina'da yaşanan izdihama ilişkin gelişmeleri, Diyanet İşleri Başkanlığının Mekke'deki hastanesi ve Mina'daki çadır hastanesinde takip ettiklerini söyledi.
Keleş, "Diyanet İşleri Başkanımızın talimatı ile kriz masası oluşturduk. Bize, şu ana kadar Türk hacılarıyla ilgili vefat haberi ulaşmadı. Ekiplerimiz takip ediyor. Bilgi ulaşması durumunda paylaşacağız" diye konuştu.
İzdihamın yaşandığı bölgede Suudi Arabistan ekiplerinin olaya müdahale ettiklerini ifade eden Keleş, doktor, hemşire ve ambulansların bir kısmının Mina'ya yönlendirildiğini kaydetti.
Hacı adaylarının Müzdelife'den Mina'ya intikal aşamasında olduğuna dikkati çeken Keleş, bu nedenle bölgeye ulaşmanın zaman aldığını belirtti.