Direnişi Sahiplenmeyecek Bir Hükümet...

Direnişi Sahiplenmeyecek Bir Hükümet...

Hizbullah, direnişin desteklenmeyeceği bakanlar kurulu bildirisine destek vermeyeceğini ilan etti.

Hizbullah Yürütme Konsey Başkanı Şeyh Nebil Kavuk, Lübnan’da kurulacak hükümet bildirisinin “direniş”e desteği içermemesi halinde ölü doğmuş olacağını, Lübnan Meclisi’nden güven oyu alamayacağını söyledi.

Şeyh Kavuk “Direniş, ülkemizin ruhudur. Direnişi sahiplenmeyecek bir hükümet, ulusal ve maslahat hükümeti olamaz. Direnişsiz bir hükümet bildirisi, ruhsuzdur, ölüdür. Ne Lübnan Meclisi’nden ne de Lübnanlılardan güven oyu alabilir” dedi.

Sur şehrine bağlı Mecdel Zoon’da düzenlenen bir törende yaptığı konuşmasında Şeyh Kavuk, “Dışarıdan desteklenen 14 Mart İttifakı’nın 2005 yılından bugüne kadar sürdürdüğü görevi, direnişi hedef almaktır. Tüm çabalarına rağmen hiçbir şey başaramadılar. Direnişin bir tek harfini dahi değiştiremediler. Onlar, hacimlerinden büyük rolleri üstlendiler. Direniş bugün gücünün zirvesinde, altın çağını yaşıyor. Dengenin lehlerine olduğunu düşünürken yanılıyorlar. Suriye’de ve düşman İsrail’e karşı mücadelenin sürdüğü cephelerde direniş kazanıyor, en zor anları dahi aşabiliyor” dedi.

Lübnan hükümet bildirisinden direnişin çıkartılmasından en çok İsrail’in istifade edeceğini vurgulayan Şeyh Kavuk, “14 Mart İttifakı’nın, İsrail’in talebi ve sloganını gerçekleştirmesine müsaade etmeyeceğiz. Bunu gerçekleştirmek, onların boyunu aşar” dedi.

Lübnan’ın korunması, Şeba Çiftlikleri ve Kefer Şuba’nın kurtarılması için direnişin varlığının zorunlu olduğunu hatırlatan Şeyh Kavuk, “Direniş, İsrail’in muhtemel saldırılarına karşı korunması ve petrol hakkının güvence altına alınması için stratejik bir zorunluluktur” dedi.

Şeyh Kavuk “Biz Hizbullah olarak hükümete girmek için savaşmadık ve direnmedik. Direniş için hükümete katıldık. Direnişin korunması için biz, her türlü baskı, provokasyon ve kötülüğe tahammül gösteriyoruz.


isra haber