Direniş Eylemlerinden  Korkan Netanyahu  İsrail  Ordusuna Tepki Gösterdi

Direniş Eylemlerinden Korkan Netanyahu İsrail Ordusuna Tepki Gösterdi

Netanyahu'nun Nablus olaylarına ve İsrail ordusunun Gazze'ye saldırısına tepkisi

Siyonist rejimin Başbakanı, Nablus kentinde yaşanan olaylara ve bu rejim ordusunun Gazze'ye saldırısına tepki gösterdi.

Sputnik haber ajansının aktardığı Isna'ya göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Düşman nerede olursa olsun ve gerekli güçle saldırmak için net bir politika benimsedik. Ordu güçlerimiz Gazze'den İsrail'e birkaç roket attıktan sonra Gazze'de Hamas'a saldırdı ve Nablus'ta bize saldırmayı planlayan bir dizi "teröristi" öldürdü.dedi.

Daha önce Siyonist ordu Gazze Şeridi'nden işgal altındaki topraklardaki yerleşim birimlerine yönelik çok sayıda roket attıktan sonra saldıracağını açıklamıştı.

İsrail ordusu, savaşçılarının Gazze'nin kuzeyindeki Hamas askeri üssünü hedef aldığını duyurdu.

Daha önce Filistinliler, İsrail güçlerinin Nablus kentine düzenlediği saldırıda şehit olan 10 şehidin cenazeleri için cenaze töreni düzenledi.

Ayrıca Filistin Sağlık Bakanlığı, Nablus'ta bir kişinin daha şehit olduğunu duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 2023 Ocak ve Şubat aylarının, 2000 yılında ikinci Filistin intifadasının başlamasından bu yana en kanlı aylar olduğunu ve bu dönemde 61 Filistinlinin şehit olduğunu açıkladı.

Öte yandan Benjamin Netanyahu, Umman hava sahasının İsrail uçuşlarına yeniden açılmasına yanıt olarak, "Bugün İsrail havacılığı için mutlu bir gün." İsrail, Asya kıtası ile Avrupa arasında merkez nokta haline geldi dedi

Perşembe günü, Oman Air hava sahasını geçiş koşullarını karşılayan tüm uçuşlara yeniden açtığını duyurdu.

Kaynak: Tevhidhaber