Dilipak'tan İktidara Kemalizm Tepkisi !

Dilipak'tan İktidara Kemalizm Tepkisi !

Yeni Akit köşe yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında Ak Parti ve çevresinin Kemalizm ile ilgili tavır ve hallerini ele alarak eleştirilerde bulundu ve "CHP İnönü'den ibaret değil" dedi.

Dilipak'ın "Müslüman Atatürk" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili kısımları şu şekilde:

AK Parti içinden birilerinin bu konuya el atmasını anlamış değilim. Seçime doğru birileri bu kesimden oy alma hesabı yapıyor olabilir. Mustafa Kemal’i CHP’nin elinden almak istiyor olabilir. FETÖ ile mücadele ederken Ulusal sol ve Ergenekon-Balyoz mağduru Kemalistlerle kurulan koalisyon çerçevesinde bir “mavi boncuk” politikası olarak bu yol deneniyor olabilir. Ama hemen söyleyeyim, kim ne maksatla bu işe girişiyorsa başına iş alıyor. Toplumda bu konuda bir tartışma bu noktada kimseye fayda sağlamaz.. Bu pragmatizm birilerini oportünizm labirentlerine savurabilir ya da barış sağlayalım derken çatışmanın fitilini ateşleyebilirsiniz.

Sanki birileri Kemalizm üzerinden bir tartışma başlatarak ortalığı bulandırmak istiyor da iktidar çevresinden birileri bu tartışmayı engellemek için böyle yol bulmaya çalışıyorsa söyleyeyim, bu yol yol değil; bu şekilde neden kaçtığınızı düşünüyorsanız, bilin ki, ona doğru koşuyorsunuz demektir.

CHP ile hesaplaşmaya hazırlanıyorsanız, Sadece İnönü döneminden ibaret bir dönemin icraatlarından ibaret bir eleştiri ile kendinizi sınırlandıramazsınız. Ya hu, İnönü dönemi dediğin 1940’dan, 45’e kadardır. 46 sonrası zaten geçiş dönemi. 40 sonrası ise savaş yılları. Mustafa Kemal yaşarken İsmet Paşa kim oluyor. Sonraki dönem, öncesinin devamıdır. Paraya pula kendi resmini bastı, 2. Adam milli şef, “ebedi şef” oldu. “Varlık vergisi” koydu. Falan. Mustafa Kemal’e laf edemeyenler İsmet Paşa’ya vuruyor sanki! İsmet Paşa aynı kadro ile yola devam etti. Aynı programı uyguladı, aynı ideolojiyi savundu.

Zaten 60 sonrası İsmet Paşa Ecevit’in karşısında bile ayakta kalamadı.

Siyasi bir söylemle toplumların şuuraltını silemezsiniz. Ama bir tartışmayı yeniden başlatabilirsiniz. Bu tartışma dönüp sizin canınızı sıkacak yerlere uzanabilir..

Bu tartışmaların içine AK Parti’yi kim itti bilmiyorum ama, bu konuyu bu şekilde tartışmaya açanlar keşke önce bir internete girip baksalar. Hani biz sussak, vicdanımız susmayacak, hafızamız susmayacak, ha, bir de internet vardı değil mi, internet susmayacak! “Adil şahidler olacağız”, tek kural şu: “Birilerine olan öfkemiz bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevk etmeyecek.