Devlet Bahçeli’den S-400 Yorumu

Devlet Bahçeli’den S-400 Yorumu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den S-400 yorumu

Milliyetçi Hakeket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin düzenlediği 'Hemşehri Dernekleri Kahvaltı' programında ABD'nin S-400 konusundaki tavrına değinerek "Türkiye kendi milli menfaatleri doğrultusunda S-400 alması gerekiyorsa alacaktır, bu iş bitmiştir buna karar verecek tek mercii yine Türkiye’nin kendisidir. Ülkemiz ABD’nin ne sömürgesi ne de eyaletidir." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasının devamında şunları ifade etti:

Türkiye güçlendikçe emperyalistler şaşkına döndü, ülkemizin geleceğini ipotek altına almak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmemek için her zaman dikkatli davrandık.


Açık açık ifade ediyorum, NATO şemsiyesi altında ittifak olduğumuz ABD ülkemizin S-400 sistemi almasına neden karşıdır? Ülkemizi Temmuz ayı sonuna kadar S-400 anlaşmasından çekilmesini istemekte aksi halde ekonomik olarak tehdit etmektedir. Sınırımızın yanı başında teröristleri silahlandıran ABD nereye varmak istemektedir.


Bizim vatanımıza göz diken hiçbir güce ne eğecek bir başımız ne de eyvallah edecek sözümüz vardır. Türkiye kendi milli menfaatleri doğrultusunda S-400 alması gerekiyorsa alacaktır, bu iş bitmiştir buna karar verecek tek mercii yine Türkiye’nin kendisidir. Ülkemiz ABD’nin ne sömürgesi ne de eyaletidir.