Demirtaş'tan EHLADER'e Ziyaret

Demirtaş'tan EHLADER'e Ziyaret

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ehli Beyt Alimleri Derneği'ni ziyaret etti.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, yurtdışı temaslarının ardından dün geldiği İstanbul'da Türkiye'deki Caferi alimlerin çatı kuruluşu olan Ehli Beyt Alimleri Derneği'ni ziyaret etti.

Demirtaş, görüşmede gazetecilerin sorularını da yanıtladı. HDP lideri, taziye polemiği üzerinden başbakana, HDP bir organizasyondur sözleri üzerinden de cumhurbaşkanına yüklendi.

Basının yoğun ilgisi altında gerçekleşen görüşmede ise birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Demirtaş'ı Ehlader Genel Başkanı Hasan Kanaatlı, Ehlader Genel Sekreteri Kadir Akaras ve hazır bulunan yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

HDP heyetiyle Ehlader Yönetim Kurulu arasındaki görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Basının yoğun ilgisi altında gerçekleşen görüşmede Demirtaş, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan taziye polemiği ile ilgili bir soruya yanıt veren Demirtaş, başbakanın taziye sözlerinden sonra utandım ifadelerini kullandı.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından heyetler basına açıklamada bulundu.

İlk açıklamayı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yaptı.

Demirtaş, "Biz önyargıları ve düşmanlıkları ortadan kaldırdıkça birileri bunu hep tehlike olarak gördü. Çünkü adalara ayrılmış, parçalanmış bir toplum onlar için daha iyi yönetilebilir. Paramparça olmuş, Kürt-Türk ayrı yerde, Alevi-Sünni ayrı bir yerde. Her kes birbirinden korkar ve düşman hale gelirse, o toplumu yönetmek kolay hale gelir. Sen dışardan otur sadece onların kavgalarını izle, bir birini yiyip dursunlar. Egemenlere, bu toplumu parçalayarak yönetmek kolay geldi. HDP, bunu çözmeye çalışıyor" dedi.

Demirtaş'ın bu sözlerinin ardından Ehlader Genel Başkanı Hasan Kanaatlı konuştu.

Kanaatlı, "10 Ekim katliamından dolayı, sabırlar metanetler temenni ediyorum. Anadolu insanlarının, sizlerin, bu camianın başı sağolsun. Gerçekten güzel metanet örneği sergilendi , Anadolu insanı olarak. Bu türr hadiselere her ne kadar alışık değilsek de, yer yer ortak düşmanlar durmayacaklar, bu tür meselelere yer yer başvuracaklar.
Biz Ehli Beyt dostları olarak insanların ve toplulukların 3 şeyle mükemmelliğe ulaşacağına inanıyoruz. Mükemmelliği yakalamak için, bir toplumun olgunluğu elde etmesi için 3 şeye ihtiyaç vardır. Bunlardan birisi adalettir, ikincisi özgürlüktür, hürriyettir. Üçüncüsü barıştır. Şayet bir topluluk bu 3 şeyi yakalayabilirse, mutlaka insanlar Allah'ın önüne koymuş olduğu o mükemmelliği yakalayacaktır.

Peki bunu yapabilmek için neler gerekir? Konuşmanızda da işaret ettiğiniz üzere vatandaşlarından 3 tane görevi vardır.

Birincisi zulümle mücadele, herkes ferdi olarak zulümle mücadele etmek mecburiyetindedir.

İkincisi ilimle görüş bildirme. Bir toplum içerisinde yer alan kitleler mutlaka birbirleriyle ilim üzerinden görüş bildirerek, diyalog kurmalıdır.

Üçüncü değer akılla istişare etmektir. Eğer akılla istişare edebilirsek mutlaka engelleri aşabilme olanağına sahip olacağız.

Bundan dolayı Anadolu insanı bu 3 görevi dini vecibe olarak yerine getirmesi gerekiyor.
Biz, biliyorsunuz Muharrem ayı içerisindeyiz. Aşura gününe yaklaşmış bulunmaktayız. Aşura derken akla adalet için, özgürlük için mücadele edip şehit olan insanlar geliyor. be sizlerin vesilesi ile Kerbala'dan, Çanakkale'ye kadar tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, önlerinde diz çöküyorum. Özellikle böyle bir dönemde Müslümanlar olarak hepimizin Aşura'yı Kerbela'yı çok güzel okumamız gerekir. Aşura mesajlarla dolu bir olayın adıdır. Aşura mazlumun zalime karşı direnç günüdür. Eğer mazlum olan milletler, Aşura'nın bu mesajını alamazlarsa zalimlerle yapacakları mücadelede zafer elde etme şansını yakalayamayacaklardır." açıklamalarında bulundu.

HDP heyeti buradaki görüşmenin ardından diğer bir Ehli Beyt kuruluşu olan Caferi-Der'i de ziyaret ederek Caferi-Der Onursal Başkanı Selahattin Özgündüz ve yetkililerle görüştü.

Görüşmede Türkiye'nin tüm renklerinin birarada özgürce yaşaması vurgusu yapıldı.

GARİP DEDE DERGAHI'NA ZİYARET

HDP Eş Başkanı Selehattin Demirtaş, Küçükçekmece'deki Garip Dede Dergahı'nı ziyaret ederek, Muharrem iftarına katıldı.

HDP Eş Başkanı, buradaki konuşmasına, Muharrem orucunun ve duaların kabul olmasını dileyerek başladı.

Demirtaş, ülkeyi tek adam zihniyetine teslim etmeyeceklerini belirterek, "Ya AKP bir akrep gibi kendini sokacak, imha edecek ya da bütün insanlarımızın hassasiyetine saygı duyacak. Saygı duymayı öğrenecek. Hem de nasıl? Kuzu kuzu öğrenecek. Kuzu kuzu öğrenecek" dedi.

Demirtaş, "Bu devlet de halkın devletidir. Devlet yarı tanrı değildir, kutsal değildir. Bizimdir. Ve biz kendi devletimizi demokratikleştirmek istiyoruz. Çünkü çok öldük, çok ezildik, çok zulüm çektik, ayrımcılığa uğradık. Ama artık bunlar bitsin istiyoruz. Devlet tek bir kimsenin malı olmasın, hepimizin devleti olsun."

"BU TOPRAKLAR HEPİMİZİN ORTAK VATANI OLSUN"

"Ülke, vatan, bu topraklar hepimizin ortak vatanı olsun. Keşke öyle olabilseydi. Alevi Kızılbaş kardeşlerimiz 12 gün Muharrem orucunu, Muharrem yasını tutuyorlar. 1400 yıl önce yaşanan Kerbelâ'nın günümüzdeki yansımalarını hatırlamak istiyorlar. Bu yas sadece Alevi toplumunu değil, bütün toplumu ilgilendirmesi gerekirken, bütün toplumun Alevi dünyasının duygularını paylaşması gerekirken, biz ne yapıyoruz? Milyonlarca insan Muharrem orucu tutmuyormuş gibi bir atmosfer var ülkemizde."

"CENAZENİN TERÖRİSTİ, DÜŞMANI, KADINI, ALEVİSİ SÜNNİSİ YOKTUR..."

"Cenazenin teröristi, cenazenin düşmanı, cenazenin kadını, Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü yoktur. Cenaze, cenazedir. O insan öldükten sonra o hüküm kalkar üzerinden. Suçlu değildir. Onun hesabını ancak Allah, yaradan sorar. Bir insanın cenazesine terörist cenazesi de diyemezsiniz. Alevi cenazesi diye ayıramazsınız."

"BÜTÜN İNSANLARIMIZIN HASSASİYETİNE KUZU KUZU SAYGI DUYMAYI ÖĞRENECEK"

"Ülkemizi, bu güzel insanlarımızı bu tek adam zihniyetine teslim etmeyeceğiz. Ya AKP bir akrep gibi kendini sokacak, imha edecek ya da bütün insanlarımızın hassasiyetine saygı duyacak. Saygı duymayı öğrenecek. Hem de nasıl? Kuzu kuzu öğrenecek. Kuzu kuzu öğrenecek."

"IŞİD'İN UZANTISI OLAN AKP BİZİ HEDEF ALIYOR"

"Aleni, açık bir şekilde IŞİD'e göz yumanlar, getirdiler o çocukları patlattılar. Çok sayıda canlı bombayı etrafa saldılar, şimdi bunları arıyorlar. IŞİD'li olmanın bu ülkede bir güvencesi var. Kim ki IŞİD tehdit diyorsa, AKP zihniyetinden kurtarması lazım ülkeyi. Onları büyüten AKP zihniyetidir. Açık söylüyorum. İktidar değişirse, biz daha çok, daha etkili mücadeleyi yürütebiliriz IŞİD ile. O yüzden hükümet en çok bizi hedef alıyor. IŞID'ın uzantısı olan AKP bizi hedef alıyor."

/Radikal